Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща готова повернути військовозобов’язаних чоловіків в Україну: у Зеленського назвали умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща готова повернути військовозобов’язаних чоловіків в Україну: у Зеленського назвали умови

Військовозобов'язані чоловіки можуть добровільно повертатись в Україну через рекрутингові центри в Польщі.

29 серпня 2024, 09:43 comments1876
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що Польща готова допомагати в поверненні в Україну військовозобов’язаних чоловіків. Однак за словами представника Зеленського, це буде відбуватись добровільно.

Польща готова повернути військовозобов’язаних чоловіків в Україну: у Зеленського назвали умови

Українські чоловіки можуть добровільно повертатись в Україну. Фото з відкритих джерел

Михайло Подоляк в інтерв’ю "Новини.LIVE" заявив, що у Польщі функціонує новий рекрутинговий проєкт за допомогою якого військовозобов’язані українці зможуть добровільно повернутись в Україну. 

"Польща готова допомогти. Вона почала добровільний рекрутинговий проєкт. Президент про це наголосив — ми примусово це не можемо зробити. Законодавство інших країн вони чіткі — якщо людина звернулась чи отримала притулок легалізовано на території цієї країни, ніхто примусово відправляти на війну її не буде", — сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента вважає, що процес буде набирати обертів. За словами Подоляка, це буде можливістю для легалізації тих чоловіків, які незаконно покинули територію України. 

"Це процес. Він має набрати обертів. Але це вже добре, що є такі майданчики, де ти можеш прийти, особливо для тих, хто хоче легалізуватись. Не всі ж виїхали законно, особливо на початку війни. Хтось буде йти через легалізацію, тому що хтось дума про своє майбутнє, про свою сім’ю. Питання в тому, що багатьом страшно, але дехто цей страх перемагає", — додав Подоляк.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про спосіб наповнення бюджету України за принципом "Воюй або працюй".

Також "Коментарі" писали про заяву Зеленського у якій він повідомив, що хоче повернення українських чоловіків із-за кордону,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини