Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico заявляє, що Україна готова сісти за стіл переговорів із РФ, якби не одне "але"
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico заявляє, що Україна готова сісти за стіл переговорів із РФ, якби не одне "але"

В останні дні проект угоди 2022 став предметом великого інтересу з боку вчених і ЗМІ

4 травня 2024, 09:25 comments3083
Поділіться публікацією:

В очікуванні саміту миру, який має відбутися у Швейцарії, тема можливих переговорів України та Росії суттєво активізувалася. Як передає портал "Коментарі", видання "Politico" зібрало думки українських чиновників, які заявляють, що готові піти на переговори з РФ, але бентежить те, що країна-агресор, як це було раніше, не дотримуватиметься досягнутих домовленостей.

Politico заявляє, що Україна готова сісти за стіл переговорів із РФ, якби не одне "але"

Переговори. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, останніми днями проект угоди 2022 року став предметом великого інтересу з боку вчених та ЗМІ. Багато видання вивчили 17-сторінковий проект і дійшли різних висновків.

За словами колишнього міністра оборони України Олексія Рєзнікова, країна вела переговори у 2022 році з позиції крайньої слабкості, тоді як західні держави роздумували над тим, як підтримати Україну, та обговорювали, що постачати Києву з систем озброєння.

Але насамперед Рєзніков та інші українські чиновники, які брали участь у переговорах – серед них голова Офісу президента України Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк – сумнівалися у щирості Кремля і тому, що він веде переговори сумлінно. Це був скептицизм, відточений за сотні годин, проведених ними у спілкуванні з російськими чиновниками перед початком війни у лютому 2022 року.

"Вони можуть підписувати документи, але чи дотримуються вони домовленостей — це вже інше питання...", — каже Резніков.

"Ми б знову сіли за стіл переговорів в один момент, якби агресор був готовий, справді готовий домовитися про справедливий мир — але тільки не про їхню версію миру", — зазначив Андрій Єрмак.

Як і Рєзніков, Єрмак побоюється, що Україна дотримуватиметься зроблених поступок, а Росія викручуватиметься і відмовлятиметься виконувати досягнуті домовленості.

Автори матеріалу зазначають, що українські чиновники кажуть, що для російського лідера переговори — це ще одна зброя. Вона використовується для того, щоб відволікти, затягнути час, дати можливість маневрувати та заманити у пастку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть розпочатись переговори з Росією після саміту миру: що дали зрозуміти Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини