Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поки що не Крим: в естонській розвідці назвали першу ціль ЗСУ на лівобережжі Херсонщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки що не Крим: в естонській розвідці назвали першу ціль ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Українські війська хочуть подалі відкинути росіян від Херсона

25 листопада 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Українські захисники створили потужний плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області для відтіснення російських сил та зменшення обстрілів Херсона, що його систематично накривають вогнем окупанти. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, пише "ERR".

Поки що не Крим: в естонській розвідці назвали першу ціль ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що ситуація на українському фронті за останній тиждень особливо не змінилася. Лінія фронту майже незмінна.

Загальна інтенсивність бойових дій знизилася одним винятком: у районі Авдіївки кількість атак з боку Російської Федерації посилилися.

"За словами естонських експертів, причини зниження бойової активності пов'язані переважно із змінами погоди", — йдеться у матеріалі.

На південній ділянці фронту українські збройні сили спромоглися втримати новопридбані території України, особливо на східному березі річки Дніпро.

Ківісельг каже, що двома основними цілями українських сил у регіоні є контроль над районами на лівому березі Дніпра та відтіснення російських підрозділів на південь, тим самим рятуючи місто Херсон від російського вогню із закритих позицій.

"Наразі я не бачу і не вірю, що армії Російської Федерації вдасться відкинути українські частини за річку. І якщо це станеться, то це обов'язково буде рішення самих українців", — сказав голова розвідцентру Сил оборони.

Естонський полковник у відставці Ханнес Тоомсалу розповів, що погода також позначається на можливості використання безпілотних літальних апаратів російської армії.

"Шахеди" знищує українська ППО, проте їх порівняно мало, якщо зрівняти з літнім періодом.

"Інше питання, де їхні ракети? Вони ж були вироблені. Цього тижня літав "Іскандер-К", який навіть не є балістичною ракетою. І Х-22 "Буря", страшна стара ракета, яка розбилася під Запоріжжям. Незрозуміло, в якому стані армія Росії", — сказав Тоомсалу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини