Головна Новини Суспільство Війна з Росією Похмурий прогноз The Economist: чому допомога США не стане порятунком для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Похмурий прогноз The Economist: чому допомога США не стане порятунком для України

Журналісти The Economist вважають, що остання допомога від США дозволить Україні лише деякий час триматися на плаву

25 квітня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", незважаючи на те, що президент США Джо Байден 24 квітня підписав довгоочікуваний законопроект про допомогу Україні сумою 61 мільярд доларів, аналітики The Economist схильні вважати, що цієї допомоги вистачить Україні лише для того, щоби я протриматися на плаву, але не вистачить, щоб звільнити всі свої території.

Похмурий прогноз The Economist: чому допомога США не стане порятунком для України

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Експерти також згадали і за літній контрнаступ минулого року, де Україна зазнала невдачі, що показало, що відвоювати захоплені землі є складним завданням.

ЗМІ зазначає, що боротьба в Конгресі за ухвалення законопроекту є ознакою майбутніх проблем, адже 61 млрд доларів приблизно відповідає тій сумі, яку США витратили на Україну за перші 20 місяців війни, після чого їх фінансування закінчилося, через що нові гроші можуть бути використані до кінця 2025 року.

"Навіть, якщо кошти залишаться, на той час новообраний президент Дональд Трамп може вирішити не використовувати їх. Якщо ж Байдена переоберуть, то битву, що щойно відбулася, доведеться вести знову наступного року. Тому цей крайній американський пакет може стати останнім". , — зазначили у матеріалі.

У публікації попередили, що, ймовірно, ця війна затягнеться на довгі роки, адже коли ЗСУ відкинули росіян назад за Дніпро у листопаді 2022 року, лінія фронту майже не змінилася, незважаючи на величезні людські втрати.

"Союзники України можуть закликати її обміняти землю на безпеку, але важко уявити угоду, яка б задовольнила і Україну, і Росію. У якийсь момент одна чи інша сторона може здатися, але поки що немає жодних ознак цього", — наголосили аналітики.

Також експерти нагадали, що метою Заходу є стабільна, безпечна та процвітаюча Україна, яка перебуває в межах безпечних кордонів та рухається до членства в ЄС та НАТО. Проте дискусії у Вашингтоні свідчать, що європейським лідерам доведеться надавати більше допомоги, щоб досягти цієї мети.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до чого приведуть нові постачання озброєння від США: на що тепер може розраховувати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини