Головна Новини Суспільство Війна з Росією Погода починає грати на нашому боці: чому РФ скоро буде складно обстрілювати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода починає грати на нашому боці: чому РФ скоро буде складно обстрілювати Україну

У ВМС вважають, що шторми вплинуть на можливість росіян виводити ракетоносії у Чорне море

сьогодні, 15:21
Поділіться публікацією:

Шторми, які починаються осіннього сезону, створюють значні перешкоди для виходу російських ракетоносіїв у відкрите море. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Погода починає грати на нашому боці: чому РФ скоро буде складно обстрілювати Україну

Дмитро Плетенчук. Фото: з відкритих джерел

"Сезон штормів уже починається. Це, по-перше, ускладнює навігацію з огляду на де зараз ворог базується. Тому вітер Бора ускладнює навігацію для росіян", — зазначив спікер Військово-Морських Сил ЗСУ.

За його словами, хоча російські війська можуть виходити в море під час шторму, за таких умов вони не можуть використовувати ракетне озброєння. Якщо сила хвиль досягає чотирьох або більше балів, застосування ракет стає неможливим, хоча кораблі почуваються досить стабільно.

Він також додав, що шторми впливають не лише на ракетоносії, а й на підводні човни, авіацію та споруди навколо Керченського мосту.

"Але, звичайно, це впливатиме і на щільність застосування авіації, і на споруди, які вони налаштували навколо так званого кримського мосту. Тому це вносить свої корективи в їхню діяльність. Період цей досить тривалий. До весни", — заявив Дмитро Плетенчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти вранці вдарили по Харкову КАБами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія ударами по Старокостянтинову намагається знищити українські літаки, здатні запускати ракети Storm Shadow/SCALP для ударів по РФ, стверджує експерт з авіації Костянтин Криволап. За його словами, саме у Старокостянтинові стоять літаки, здатні нести ці ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини