Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подібне вже було, коли ЗСУ звільняли Харківщину: як атака на Курську область допоможе фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Подібне вже було, коли ЗСУ звільняли Харківщину: як атака на Курську область допоможе фронту

Атака на Курську область може допомогти військовим, які тримають оборону на Донбасі

7 серпня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Дуже дивно чути заяви про те, що Україні не потрібна операція в Курській області, бо на Донбасі військові знаходяться у важкій ситуації, відзначає політолог Юрій Богданов.

Подібне вже було, коли ЗСУ звільняли Харківщину: як атака на Курську область допоможе фронту

Бої в Курській області

За його словами, необхідно розуміти, що війна — це справа вкрай нелінійна, і з точки зору безпосередньо бойових дій, і з точки зору політичної і інформаційної логіки. Саме тому, каже експерт, не завжди треба кидати всі свої сили туди, де точиться найбільша битва, особливо якщо там супротивник має перевагу.

"Тому атака (судячи з усього) доволі масштабна на територію безпосередньо Росії може зламати баланс сил РФ, і — в тому числі — уповільнити їх рух на Донбасі. Розсмикати їх оборону, розтягнути сили, змусити відтягнути частину авіації та важкої техніки — це сама по собі доволі обґрунтована мета. Але при цьому Україна (через меншу готовність росіян зустрічати наші сили там) досягне цих цілей відносно меншою кровʼю", — відзначив Богданов.

За його словами, є ще купа можливий мотивів здійснювати цю операцію саме там і саме зараз. Наприклад, дезорганізації сил росіян, якими вони могли кинутися на Сумщину так, як на Харківщину.

"Так, у нас вже були приклади, коли ЗСУ діяло нелінійно і дуже успішно. Наприклад, 2 роки тому контрнаступ на Харківщині почався якраз тоді, коли росіяни вже штурмували Бахмут. Тоді за 2 тижні було звільнено більше землі, ніж росіяни окупували за весь свій клятий наступ, який триває вже 10 місяців, за який вони спалили купу людей і техніки", — відзначив Богданов.

При цьому він звернув увагу на те, що ЗСУ про подробиці операції на Курщині мовчить. Тобто, на його думку, це не рейд, це доволі серйозно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому ЗСУ почали операцію в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5867

Новини