Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захоплення АЕС і не тільки: названо всі версії того, що затіяли ЗСУ в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Захоплення АЕС і не тільки: названо всі версії того, що затіяли ЗСУ в Курській області

Операція українських військових у Курській області є абсолютно перспективною з усіх точок зору

7 серпня 2024, 11:52 comments2009
Поділіться публікацією:

Операція в Курській області є перспективною зі стратегічної точки зору, про це заявив політолог, військовий Віктор Андрусів. Він озвучив всі версії, які можуть підтверджувати цю думку.

Захоплення АЕС і не тільки: названо всі версії того, що затіяли ЗСУ в Курській області

Бої в Курській області

Зокрема, за його словами, можливо, ціллю військових є захоплення Курської АЕС, яку потім можна буде обміняти на Запорізьку АЕС..

"Це було б дуже сильно. Повернення ЗАЕС в нашу мережу — це фактично вирішення всіх наших проблем, оскільки до війни вона давала 30% нашої електрики. Це найкраща для нас версія, але дуже не багато шансів на успіх", — відзначив експерт.

Окрім того, за його словами, є версія, що українські військові відволікають резерви з Харківської області.

"Курську область обороняє група військ Сєвєр, яка власне і веде операцію у Вовчанську. Відволікання резервів дозволить вибити росіян із наших захоплених ними населених пунктів Харківської області. Це хороша версія із гарними шансами на успіх", — говорить Андрусів.

Також є версія, що мова йде про превентивний удар для уникнення повторення ситуації в Харківській області. При цьому Андрусів каже, що особисто він не дуже вірить у цю версію, але якщо це дійсно так, то організатори заслуговують на аплодисменти.

Окрім того, відзначає експерт, є думка, що операція в Курській області є кампанією, яка спрямована на Захід, який почав зневірюватись в шансах України. Цю версію Андрусів вважає малоймовірною, але якщо це так, то теж гарна версія, адже Сили оборони уже давно не проводили наступальних операцій.

Ще однією версією подій в Курській області, нібито є створення інформаційного шуму в РФ. Втім, як вважає Андрусів, це також малоймовірно.

"Для такого як правило застосовується РДК. Зрештою, повна тиша навколо операції точно підказує, що це не інформаційна історія", — додав експерт.

При цьому він підкреслив, що  на жаль потрібно розуміти, що ворог сильний, і досягнути успіху в такій ситуації дуже і дуже важко.

"Тому поки не завищуйте очікування ні свої, ні інших. Але як можна побачити з цих версій — розпочати таку операцію було правильним незалежно від того, яка версія основна", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни почали отримувати повідомлення про те, що готується захоплення Курської АЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини