Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подібне було лише першого дня повномасштабної війни: що влаштувала Україні РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Подібне було лише першого дня повномасштабної війни: що влаштувала Україні РФ

Росія завдала по Україні наймасштабнішої комбінованої атаки, щось подібне було в перший день повномасштабного вторгнення

26 серпня 2024, 19:51
Поділіться публікацією:

ЗСУ відбили наймасштабнішу комбіновану атаку на Україну, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Подібне було лише першого дня повномасштабної війни: що влаштувала Україні РФ

Ракетний удар

За його словами, під час атаки 26 серпня було задіяно рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed-136. Також, зазначив експерт, можна говорити про рекордну кількість повітряних цілей, які одночасно перебували у повітряному просторі України.

"Думаю, я не помилюся, якщо скажу, що важчою за сьогоднішнє випробування була лише ніч 24 лютого 2022 року. Але ЗСУ витримали це випробування на межі своїх можливостей, як хірурги, які провели важку операцію", — наголосив Коваленко.

Експерт наголосив, що наліт розпочався близько першої години ночі, останній повітряний об'єкт був збитий після 15:00.

"Наліт тривав понад 15 годин! У нальоті брали участь 236 повітряних цілей, 201 з яких було знищено", — повідомив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський відреагував на масований ракетно-дроновий удар, який Росія 26 серпня завдала по Україні. Зокрема, він повідомив, що РФ випустила Україною понад сотню ракет різних типів і близько сотні "шахедів". За його словами, удар був націлений на критичну громадянську інфраструктуру. Як повідомив Зеленський, внаслідок удару є загиблі. Крім того, за його словами, через російську атаку багато пошкоджень в енергетиці. Однак, додав президент, всюди, де є відключення електрики, вже продовжуються відновлювальні роботи. При цьому Зеленський, не підбираючи слів, висловив свою думку про кремлівського диктатора Володимира Путіна і назвав його "хворою істотою".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини