Головна Новини Суспільство Війна з Росією Почався новий етап: Буданов розповів, що змінилося у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Почався новий етап: Буданов розповів, що змінилося у війні

Глава ГУР Кирило Буданов заявив про "кратне збільшення" наземних дронів на війні

17 вересня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

У російсько-українській війні розпочався новий етап озброєння. Йдеться про використання наземних дронів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Economist зробив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Почався новий етап: Буданов розповів, що змінилося у війні

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

Головний український розвідник зазначив, що під час війни слід очікувати розвитку технологій. На його думку, це просте пояснення, яке не всі кажуть у голос.

"Дрон страху не мають. Зараз уже пішов новий етап — наземні роботи, але вони тільки почали давати про себе знати. Я думаю, за цей календарний рік їхня кількість кратно зросте. Тому що люди не поспішають йти в бій, скажімо так. Якщо можна послати дрон, 10 дронів або одного солдата, завжди оберуть послати 10 дронів, повірте мені", — зазначив Кирило Буданов.

За його словами, розвиток технологій та технологічні інновації завжди несуть контрзаходи. Буданов уточнив, що це завжди йде поряд. Саме тому, якщо хтось розвиває дрони, то хтось розвиватиме радіоелектронну боротьбу, і навпаки.

"Але оскільки, як я вам говорю, дрони стали візитною карткою цієї війни і впливатимуть на всі війни, мабуть, найближчі 50 років, це точно – значить, ці дві технології завжди будуть йти поруч, розвиток технологій та розвиток боротьби з ними, то є РЕБ", – наголосив Кирило Буданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зовсім невеликі дрони повністю переписують правила піхотної війни. Їх застосування перетворює, здавалося б, безпечні місця на передовий на смертельні пастки. Про це пише Forbes.

ЗМІ зазначає, що раніше у війні мав більш виграшні позиції той, хто зумів краще "закопатися" у землю. Це було невід'ємною частиною заняття оборонних позицій протягом більш ніж сторіччя. З розвитком вогнепальної зброї в 19 столітті піхота перейшла від щільних рядів до розосередження та укриття. До Першої світової війни єдиним способом вижити під інтенсивним артилерійським та кулеметним вогнем було копання окопів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини