Головна Новини Суспільство Війна з Росією Початок роботи саміту НАТО: Умєров заінтригував заявою про те, що може отримати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Початок роботи саміту НАТО: Умєров заінтригував заявою про те, що може отримати Україна

США та інші партнери вже оголосили про надання Києву систем протиповітряної оборони

10 липня 2024, 09:46
Поділіться публікацією:

У найближчі місяці США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем протиповітряної оборони (ППО). Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив Міністр оборони України Рустем Умєров, розповідаючи про початок роботи на Вашингтонському саміті НАТО.

Початок роботи саміту НАТО: Умєров заінтригував заявою про те, що може отримати Україна

Рустем Умєров. Фото: із відкритих джерел

Він зазначив, що країни Альянсу, зокрема США, Нідерланди, Німеччина, Італія та Румунія, оголосили про надання Україні систем протиповітряної оборони.

"Рішення включає додаткові батареї Patriot, систему SAMP-T та компоненти для їхньої роботи. Ці системи допоможуть захистити наші міста, мирних жителів та критичну інфраструктур", — сказав Умєров.

За його словами, також у найближчі місяці США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем ППО, таких як NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard.                                                                                                                           

"Це значно підсилить нашу оборону. Висловлюємо окрему подяку Канаді, Норвегії, Іспанії, Великій Британії та іншим державам за надання цих систем і перехоплювачів", — наголосив міністр.

Умєров подякував всім країнам, які долучились до Ініціативи негайної дії з ППО, яка зібрала понад $1 мільярд на підтримку ППО України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, закликав США дозволити Україні знищувати російську авіацію на території РФ, оскільки це дозволить захистити українські міста від ударів КАБами. Про це повідомляє Офіса президента України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини