Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський закликав США до рішення, без якого неможлива перемога України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав США до рішення, без якого неможлива перемога України

Президент зазначив, якщо зняти всі обмеження та дозволити Україні знищувати літаки РФ на території Росії, це дозволить Україні захистити свої міста

10 липня 2024, 07:54
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, закликав США дозволити Україні знищувати російську авіацію на території РФ, оскільки це дозволить захистити українські міста від ударів КАБами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Офіса президента України.

Зеленський закликав США до рішення, без якого неможлива перемога України

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Глава держави нагадав, що одне з найбільших українських міст – Харків продовжує страждати від російських ударів. Люди не можуть звикнути до цього жаху, якого постійно страждають.

"У травні-червні ми здобули значну перемогу, ми зупинили російський поступ на Харків, друге за величиною українське місто, яке знаходиться близько до російського кордону. Російській армії було наказано піти в зону завдання артилерійської поразки по Харкову, але сміливість наших чоловіків і жінок, а також американський дозвіл бити по військових цілях у Росії зробили свою роботу. І я вдячний вам, я вдячний президенту Байдену за цей дозвіл, і всім у конгресі хтось допомагав", – висловився президент.

За його словами, цей російський наступ захлинувся. та українська армія відкидає окупантів із зон поблизу Харкова. ЗСУ також знищили пускові установки російських ракет, які били Харковом понад два роки щодня, і це надало Харкову захист від ракетних ударів.

Зеленський зазначив, що, якщо зняти всі обмеження та дозволити Україні знищувати літаки РФ на території Росії, це дозволить українським захисникам убезпечити інші міста.

"Уявіть, як багато ми можемо досягти, коли знімуться всі обмеження. Також зараз ми можемо захистити наші міста від російських КАБів, якщо американське лідерство зробить крок вперед і дозволить нам знищувати російську військову авіацію на їх базах, це також принесе негайний результат, і ми чекаємо цей крок", – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави також зазначив, що Україна може значно обмежити російські дії на півдні та витіснити росіян, якщо США допоможуть із далекобійними здібностями проти російської армії та логістики в нашому українському Криму.

Президент підкреслив, що українська влада говорить про це з усіма нашими партнерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини