Головна Новини Суспільство Війна з Росією Побачимо глухий кут на передовій в Україні до кінця року: про що говорить тактика окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Побачимо глухий кут на передовій в Україні до кінця року: про що говорить тактика окупантів

Києву потрібно залучити на військову службу якнайбільше боєздатних та талановитих людей

30 травня 2024, 07:05 comments7019
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що час від часу в ЗМІ спливають матеріали про необхідність Києву та Москві розпочинати переговори, війна й надалі триває, ескалація в якій лише посилюється. Що може статися на передовій Україні до кінця року? Як РФ хоче зруйнувати український фронт? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Побачимо глухий кут на передовій в Україні до кінця року: про що говорить тактика окупантів

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Україна має визначати умови цієї війни

Полковник ВПС США у відставці Седрік Лейтон в інтерв'ю LIGA.net припустив, що наприкінці 2024 року на фронті в Україні може скластися тупикова ситуація, з якої вдасться вийти 2025 року, якщо умови будуть на користь ЗСУ.

За словами Лейтона, поки не надійде новий масовий приплив західної допомоги, висока ймовірність того, що зараз відбувається під час битви за Вовчанськ і відбувалося в боях за Авдіївку, станеться в інших місцях.

"Україна вперто працює над опором Росії. Це все питання часу. Якщо скоро прийде допомога Заходу, українські сили наберуть необхідну кількість солдатів і проведуть їхню підготовку, то країна зможе зупинити більшість, якщо не всі російські поступи. По суті, побачимо безвихідь на передовій до кінця року. З нього можна вийти 2025-го, якщо умови будуть на користь України", — сказав військовий.

За його словами, якщо Україна зможе підвищити спритність своєї армії, покращити тактичні навички командирів та підрозділів, то будуть реальні шанси повернути назад хоча б частину нещодавніх завоювань Росії.

Експерт зазначив, що метою України має бути збереження незалежності та створення умов для швидкого вступу до НАТО та ЄС: "Швидкі та рішучі кроки, які змусять росіян перейти до оборони, прискорять кінець війни".

Росіяни проштовхуються, зондують, а потім закріплюють успіх

Полковник армії Британії у відставці та військовий експерт Глен Грант в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що окупаційні війська Росії хочуть артилерією та керованими авіаційними бомбами зруйнувати український фронт.

"Отже, російська тактика на даний момент полягає в тому, щоб за допомогою своєї артилерії та керованих авіабомб максимально зруйнувати фронт, унеможливити перебування українських солдатів в окопах, а отже, атакувати якомога більшою кількістю гарматного м'яса. Не думаю, що що- то із цього зміниться", — розповів британський полковник.

За його словами, може змінитися можливість української сторони використати артилерію та контрбатарейний вогонь для знищення артилерійського потенціалу супротивника.

"Однак, де росіяни збираються атакувати, я не маю жодного уявлення. Можливо, вони ще навіть самі не знають, але ви можете бути впевнені, що якщо у них буде достатньо сил, вони продовжать атаку там, де, на їхню думку, буде найслабша позиція", – сказав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи ми дійсно входимо у процес мирного кейсу: що вирішиться найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини