Головна Новини Суспільство Війна з Росією По всій Україні діє режим аварійних відключень світла, - Укренерго
commentss НОВИНИ Всі новини

По всій Україні діє режим аварійних відключень світла, - Укренерго

Внаслідок масованих ракетних обстрілів РФ відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергосистеми країни

16 грудня 2022, 16:47
Поділіться публікацією:

Укренерго через ракетні обстріли оголосило про надзвичайну ситуацію. У результаті масованого ракетного удару противника по енергоінфраструктурі України 16 грудня є влучання — найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони, пишуть "Коментарі"Як уточняють енергетики, режим надзвичайної ситуації застосовується лише для учасників ринку електроенергії. А по всій території України діє режим аварійних відключень.

По всій Україні діє режим аварійних відключень світла, - Укренерго

В Укренерго кажуть, що є влучання

"Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди", — додають в Укренерго.

За оцінками військових, на наші енергооб’єкти летіло близько 70 ракет. Основною ціллю вкотре були магістральні мережі та об’єкти генерації.

В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним", — підкреслили в компанії. В Укренерго кажуть, що є влучання. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

"Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею", — розповідають в компанії.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ, як писали "Коментарі", більш як 60 ракет сьогодні випустили рашисти по Україні, намагаючись масованою атакою розосередити увагу українських сил протиповітряної оборони. Одночасно й окупанти обстріляли деокуповану Сумську область з артилерії. У регіоні зафіксували 40 "прильотів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини