Головна Новини Суспільство Війна з Росією По всій лінії фронту ініціатива за нами: у Міноборони зробили обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

По всій лінії фронту ініціатива за нами: у Міноборони зробили обнадійливу заяву

Як зазначили у Міноборони, українська армія просувається щодня, "десь на 100 метрів, десь – на кілометр"

22 липня 2023, 14:37
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони заявляють, що на всьому фронті військова ініціатива тепер на боці України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов, повідомляє прес-служба відомства.

По всій лінії фронту ініціатива за нами: у Міноборони зробили обнадійливу заяву

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"По всій лінії, що б там не казали зараз, що росіяни спробували в районі Куп'янська щось зробити, — це була відчайдушна спроба якось відтягнути наші сили з інших напрямків. Але загалом уся ініціатива зараз на нашому боці", — зазначив Гаврилов.

Він наголосив, що це важливо для наших партнерів, особливо по лінії військових.

"Вони розуміють усі виклики, пов’язані зі змінами та іншими питаннями, є постійний обмін інформацією з партнерами, консультації на цю тему. Важливо, що ми кожен день просуваємось. Десь на 100 метрів, десь — на кілометр. Кожен день ми вигризаємо нашу територію, ми вигризаємо першу і другу лінії оборони там, де Росія змогла щось побудувати", — зазначив заступник міністра оборони.

За словами Гаврилова, всі зараз розуміють, що Україна ще не використала свого повного ресурсу.

"Тому ні в кого немає сумнівів про продовження допомоги і про те, що рано чи пізно ми досягнемо успіху", — наголосив він.

Зазначимо, у середині червня у Міноборони заявляли, що Україна перехоплює ініціативу, але для перемоги потребує далекобійної зброї — дальності до 200 км.

У Генштабі України наприкінці червня заявили, що українські сили перехопили "стратегічну ініціативу" зокрема на Бахмутському напрямі та ведуть широкий наступ у цьому районі.

18 липня спікер східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий прокоментував інформацію, що окупанти перейшли у наступ на Куп'янському напрямку, сказавши, що ворог "намагається перехопити ініціативу". З його слів, загарбники атакують українські позиції, але безрезультатно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: ЗМІ дізналися, що викликає занепокоєння союзників України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини