Головна Новини Суспільство Війна з Росією Плани України по F-16 до кінця року так і не здійсняться: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Плани України по F-16 до кінця року так і не здійсняться: про що йдеться

За інформацією WSJ, Україна не матиме повної ескадрильї F-16 до кінця року

сьогодні, 09:58
Поділіться публікацією:

Надії України на те, що вона отримає повну ескадрилью винищувачів F-16, до кінця року так і не стануть реальністю. Швидше за все, така кількість літаків Україна отримає лише ближче до весни чи літа наступного року. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Плани України по F-16 до кінця року так і не здійсняться: про що йдеться

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що США переорієнтують свою підготовку українських пілотів F-16 з досвідчених льотчиків на молодших курсантів. Це рішення може відсунути на багато місяців термін, коли Україна отримає повну ескадрилью літаків.

Представники США пояснюють, що таке рішення було ухвалене через брак досвідчених українських пілотів зі знанням англійської мови. Деякі чиновники також заявили, що США вважають, що молодші кадети будуть відкритішими до західного навчання.

Навчання українських пілотів відбувається у трьох різних місцях: на базі Морріс в американському штаті Арізоні, на військовій авіабазі Данії у Скрідструпі, яку нещодавно закрили. За даними WSJ, зараз курси пройшли близько десятка пілотів, 11 із них зараз літають в Україні. За словами західного чиновника, деякі пілоти, які розпочали навчання у Данії, не пройшли програму.

Інформовані джерела видання зазначають, що Україна швидше за все не матиме повної ескадрильї F-16 (20 літаків і 40 пілотів, які ними керуватимуть) максимум до весни чи літа наступного року.

Видання, посилаючись на джерела, знайоме з програмою, зазначає, вісім українських курсантів, які минулого року вивчали базові навички польоту на реактивному навчально-тренажерному літаку Alpha Jets у Франції, минулого місяця розпочали навчання на F-16 у Румунії. Ще вісім досвідчених пілотів зараз завершують навчання на F-16 в Аризоні та прибудуть до України на початку наступного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — F-16 Україна має, а далекобійних ракет ні: що тепер говорять у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини