Головна Новини Суспільство Війна з Росією Плани Путіна перед виборами: чи справді Росія хоче захопити ще дві області України
commentss НОВИНИ Всі новини

Плани Путіна перед виборами: чи справді Росія хоче захопити ще дві області України

У мережі з'явилася інформація про те, що Росія планує окупувати значні частини Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Харківської областей, включаючи Харків

10 січня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що російський диктатор Путін не відмовився від максималістських цілей в Україні та мріє розширити окупацію. Водночас, західні топ-чиновники заявляють, що війну Росія стратегічно вже програла. Чи може Путін наважитись на те, щоб заявити про готовність захопити нові регіони України? Які області це можуть бути? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, вивчивши думки експертів.

Плани Путіна перед виборами: чи справді Росія хоче захопити ще дві області України

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Наміри продовжувати окупацію Росія має

Військовий експерт Олексій Мельник в інтерв'ю OBOZ.UA заявив, що в РФ наближаються президентські вибори. На тлі цього російський диктатор Володимир Путін хоче "приєднати" ще дві українські області.

За словами експерта, незважаючи на плани Путіна, у самій РФ розуміють, що жоден із чотирьох "нових регіонів", які вони "приєднали", повністю не контролюється РФ.

"Таким волюнтаристським рішенням Путін по суті створив "окуповані території", якщо відштовхуватися від російських законів. Сьогодні в РФ з'явилися "окуповані території", чого не було до 2022 року. Вони вже не раз оголошували південь України та Харківську область" споконвічно російськими" говорили про створення так званої буферної зони, просто ще не робили спроб формалізації", — зазначає Мельник.

Він додав, що Путін хоче показати "нові перемоги" перед виборами. Наміри такі у Кремля є, але чи має Росія для цього сили, чи буде це дозволено Росії – велике питання, вважає експерт.

Керівники Росії добре розуміють, що вони воєнні злочинці

Екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю "24 Каналу" висловив свою думку щодо інформації в мережі про готовність Путіна замахнутися на окупації Дніпропетровської та Харківської областей.

Експерт вважає, що на 2024 рік росіяни мають тверезу оцінку їх і наших можливостей. Тому у 2024 році окупанти заходити далі за річку Оскол не планують. Водночас, їм справді дуже хотілося б захопити Куп'янськ та Лиман, провівши лінію оборони по Осколу. Росіяни також хочуть окупувати всю Донецьку область, проте це максимум їхніх можливостей.

Що стосується планів на 2025 і 2026 рік, коли Москва може припинити війну, якщо захопить Харків і ще якісь території, то це малоймовірно. "Недоперемога" Путіна не влаштує. Захопити Харків до 2025 року і зупинитися – це не те, що влаштує російська влада. Їм потрібна повна окупація України.

"Вони (росіяни – ред.) настільки себе переконали, що у них ситуація така: або вони перемагають нас, а перемога – це не просто Харків, а Київ, Львів та вихід на кордон. На цю перемогу готові жертвувати будь-які ресурси, бо перемога потім усе спише. Або ж у кращому випадку суд у Гаазі", – зауважив екс-командир "Айдара".

Читайте також на порталі "Коментарі" – що зараз відбувається у війні: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини