Головна Новини Суспільство Війна з Росією Південна Корея змінила своє рішення щодо постачання зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея змінила своє рішення щодо постачання зброї для України

США та Південна Корея досягли нових домовленостей щодо допомоги для України.

25 травня 2023, 12:55 comments1623
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Південна Корея погодилась передати до України сотні тисяч артилерійських снарядів. Білий дім стверджує, що це покращить шанси України на вдалий контрнаступ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання WSJ.

Південна Корея змінила своє рішення щодо постачання зброї для України

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль. Фото з відкритих джерел

У листопаді 2022 року Корея розглядала можливість надати Україні артилерійські боєприпаси, однак остаточне рішення не було прийнято.

Видання стверджує, що азійська країна змінила своє рішення після того, як Сполучені Штати та Південна Корея оприлюднили спільну декларацію з питань безпеки під час візиту президента Юн Сук Йоля до Вашингтона, що відбувся минулого місяця. Під час зустрічі президент Південної Кореї натякнув на можливі поставки зброї для України.

"Ми уважно стежимо за ситуацією, яка відбувається на полі бою в Україні, і вживатимемо належних заходів для дотримання міжнародних норм і міжнародного права", — сказав Юн Сук Йоль.

WSJ вважає, що між країнами була досягнута домовленість, що Південна Корея відправлятиме до США артилерійські снаряди, а Сполучені Штати вже надаватимуть їх Україні.

Наразі офіційних підтверджень інформації від представників США та Південної Кореї немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітик назвав чотири країни, які бояться поразки Росії у війні з Україною.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай втрачає цінного союзника в Європі. Італія повертає в бік США. Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила, що її країна планує покинути китайську ініціативу "Один пояс, один шлях". Італія залишається єдиною країною G7, що бере участь в програмі під керівництвом Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини