Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чотири країни, які бояться поразки Росії у війні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири країни, які бояться поразки Росії у війні з Україною

Експерт аналітичного центру AtlanticCouncil вказує на чотири країни, які мають спільний страх від поразки Росії, однак така ситуація має різний характер для них.

24 травня 2023, 15:05 comments6381
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення більшість країн світу висловила свою підтримку Україні та засудила агресивні військові дії Росії. Однак не весь світ в цьому був однорідним. Чотири країни виявились ключовими союзниками Росії та бояться її поразки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Atlantic Council.

Чотири країни, які бояться поразки Росії у війні з Україною

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт аналітичного центру та професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тарас Кузьо вказує на чотири країни, які "об’єднанні спільним страхом" щодо поразки Росії, який матиме різні наслідки для кожної з цих держав. Кузьо виділяє Китай, Іран, Білорусь та Вірменію.

За словами професора політології, хоч Китай відмовився "відверто підтримувати" напад Росії на Україну, він продовжує називати мати тісні зв’язки з Кремлем. Тарас Кузьо вказує, що поразка Росії може завадити планам Китаю вдертись у майбутньому в Тайвань.

Якщо Росія зазнає поразки в Україні, ймовірно, ситуація призведе до нових політичних заворушень у Білорусі. Таким чином Лукашенко втратить свого єдиного сильного союзника, який допомагає йому зберігати владу в Білорусі.

Вірменія, на думку Тараса Кузьо досі бачить у Росії країну-захисника, яка може її врятувати від національних загроз, які можуть бути викликані з боку Туреччини чи Азербайджану.

Четвертою країною, яка боїться поразки Росії є Іран. Після поразки РФ, Захід може більше почати тиснути на Іран, щоб посилити демократичні зміни в країні. Окрім того, Тегеран втрачає сильного союзника, який купував іранські безпілотники, а натомість, ймовірно, надає техніку, зокрема винищувачі, системи ППО, а також розвиває ядерну програму Ірану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "російське НАТО" на межі розвалу: Путін розчаровує своїх союзників.

Також "Коментарі" писали про несподіване зізнання Путіна, який заявив, що Росія переживає нелегкі часи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини