Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пісторіус заявив, що Німеччина не є союзником України
commentss НОВИНИ Всі новини

Пісторіус заявив, що Німеччина не є союзником України

Міністр оборони Борис Пісторіус пояснив, чому Німеччина не є союзник України та відреагував на критику щодо повільних поставок зброї Україні.

6 грудня 2023, 09:33 comments1127
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Борис Пісторіус відкинув критику щодо малих поставок зброї для України та зазначив, що Німеччина не є союзником України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Пісторіуса для видання ZDF.

Пісторіус заявив, що Німеччина не є союзником України

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото з відкритих джерел

Очільник міністерства оборони Німеччини вказує на кілька причин, чому критика щодо малих поставок зброї для України є абсурдною. За словами Бориса Пісторіуса Німеччина та її партнери роблять для України усе можливе, адже на виробництво зброї потрібен час.

"Ми виконуємо те, що можемо. Те саме стосується майже всіх інших союзників і партнерів", — заявив Пісторіус.

На це журналісти запитали, чи це означає, що Захід не може "дати відсіч" Росії. Однак Пісторіус пояснив, що Німеччина не є союзником України, адже та не знаходиться в альянсі. Тому ситуація не зобов'язує втручатись альянс. Попри це, Пісторіус сказав, що Німеччина випереджає багато інших країн за допомогою для України й наразі є другою у списку після США.

Ще однією причиною чому Україна не так сильно відчуває перевагу у західній зброї Пісторіус вказав на діяльність Росії, яка попри санкції також продовжує виробляти озброєння, навіть якщо воно складається з "не найсучасніших матеріалів".

"Наразі ми маємо проблему, що збройна промисловість не може забезпечити постачання в певних областях так швидко, як необхідно для потреб. Тому важливо і необхідно, перш за все, зосередитися на стабільності поставок, незалежно від будь-яких вузьких місць, які можуть виникнути", — зауважив Пісторіус.

Як приклад Пісторіус навів відновлення виробництво боєприпасів для Gepard. За словами очільника Міноборони Німеччини на це довелось витратити пів року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина випадково передала Росії секретні дані НАТО.

Також "Коментарі" писали про німецького військового, який воює в Україні, що розповів про корупцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

6 грудня 2023, 10:18

В Україні кілька мільйона армія корумпованих чиновників 30 років паразитувала нічого не робила і зараз живе західним коштом. Вони не переймаються що ворог може прийти і відібрати в них власність захмарні пенсії та зарплати. Вони продовжують розбудовувати все що можна розкрадая західні кошти. Куди підуть вояки якщо переможуть? На старі олігархічні заводи, охоронцями АТБ, найбільш талановиті орендують офіс у бізнес-центрах? Усе скуплено і поділено корумпованими, і з них ніхто нічого так і не вимагає їм захищати свою країну не треба.


Новини