Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після удару по Полтаві президент Латвії закликав змінити політику Заходу щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Після удару по Полтаві президент Латвії закликав змінити політику Заходу щодо України

Едгарс Рінкевичс закликає Захід зняти усі заборони для України щодо використання зброї.

4 вересня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на російський ракетний удар по навчальному закладу та лікарні у Полтаві. Латвійський лідер закликав Захід зняти усі обмеження на використання західної зброї для України. 

Після удару по Полтаві президент Латвії закликав змінити політику Заходу щодо України

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс. Фото з відкритих джерел

Едгарс Рінкевичс у соціальній мережі X прокоментував черговий ракетний удар Росії по Україні. За його словами, Заходу слід відмовитись від риторики про ескалацію та дати дозвіл на повне використання іноземної зброї для ударів по Росії. 

"Обмеження, накладені на Україну на використання всієї зброї проти Росії, мають бути скасовані. Мова йде не про ескалацію, а про виживання невинних людей", — заявив Рінкевичс.

3 вересня Росія завдала ракетного удару по навчальному закладу та лікарні у Полтаві. Внаслідок атаки загинула 51 людина, ще понад 200 отримали поранення. Речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що під час удару в інституті відбувався навчальний процес. Близько дев’ятої почав лунати сигнал повітряної тривоги, усі вирушили в укриття, але за кілька хвилин після тривоги прогриміли вибухи.

З 4 вересня у Полтаві оголошено триденну жалобу за загиблими внаслідок російського удару. Офіс генпрокурора повідомив, що розпочав досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України через російський ракетний удар по Полтаві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі відреагували на удар РФ по Полтаві. Крім того, інцидент також прокоментував президент США Джо Байден.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який розповів про жахливі подробиці прильоту двох балістичних ракет в Полтаві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини