Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після розмови з Путіним Ілон Маск змінив свою позицію щодо України: ЗМІ дізнались деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Після розмови з Путіним Ілон Маск змінив свою позицію щодо України: ЗМІ дізнались деталі

Колишній бізнес-партнер Маска вважає, що американський мільярдер після розмови з Путіним "повністю купився на те, що йому продав" російський президент.

22 серпня 2023, 09:40 comments1371
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ілон Маск розповів американському чиновнику з Пентагону Коліну Калу, що розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним у жовтні минулого року. Раніше Маск заперечував цю інформацію і вказував, що говорив з російським диктатором до початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The New Yorker.

Після розмови з Путіним Ілон Маск змінив свою позицію щодо України: ЗМІ дізнались деталі

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

The New Yorker акцентує на значному впливі Маска на війну в Україні через ключову роль на полі бою системи Starlink. На початку війни Маск брав активну участь на українській стороні, даруючи термінали Starlink, пізніше він займав дедалі більш проросійську позицію, висловлюючи сумніви щодо використання його технологій для ведення війни.

Коли українські військові почали повідомляти про відключення мережі на прифронтових територіях, це викликало неабиякий резонанс у Пентагоні. Тоді мільярдеру зателефонував тодішній заступник глави міністерства Колін Кал, який намагався переконати його не перекривати доступ до українців.

"Мій висновок полягав у тому, що він почав нервувати через те, що участь Starlink все більше розглядається в Росії як сприяння українським військовим зусиллям, і він шукав спосіб заспокоїти занепокоєння Росії", — сказав Кал New Yorker.

Маск розповів Коліну Калу, що "провів чудову розмову з Путіним". Однак за словами його колишнього ділового партнера по системі PayPal Рейда Хоффмана, Ілон Маск "повністю купився на те, що продавав йому Путін". Після телефонної розмови Маск на конференції з безпеки в Аспені, заявив що "Путін хоче миру". А інша особа розповіла виданню, що бізнесмен "регулярно" консультується з Кремлем. 

Крім того, Ілон Маск також постив після цього неоднозначні дописи у Twitter, які стосувались миру в Україні на обмін територій. Також Маск поширював проросійські відео на свою багатомільйонну аудиторію, зокрема вони стосувались конспірологічних теорій, що Каховську ГЕС підірвали українці, а не росіяни.

Попри постійні проблеми зі зв’язком, зрештою Пентагон уклав угоду зі Starlink, і проблеми з підключенням для українських військових припинилися.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск зробив тривожний прогноз для світу.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який помстився професору, що відмовив американському мільярдеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Після розмови з Путіним Ілон Маск змінив свою позицію щодо України
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини