Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після ракетної атаки РФ в «Укренерго» повідомили, яке рішення прийняли щодо експорту електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Після ракетної атаки РФ в «Укренерго» повідомили, яке рішення прийняли щодо експорту електроенергії

Після масованої ракетно-дронової атаки Україна відмовилася від експорту електроенергії

26 серпня 2024, 12:19 comments1382
Поділіться публікацією:

Протягом частини липня, а також протягом всього серпень українці споживали електроенергію майже безперебійно, а енергетики не застосовували відключень світла. У певні дні та години сонячної активності, коли виникав ситуативний надлишок електроенергії у системі, НЕК “Укренерго” реалізовували експорт надлишкової енергії закордон, повідомив на брифінгу Юрій Бойко.

Після ракетної атаки РФ в «Укренерго» повідомили, яке рішення прийняли щодо експорту електроенергії

Експорт електроенергії

При цьому радник прем’єр-міністра України та член наглядової ради “Укренерго” запевнив, що у енергетиків було всього два варіанти: або реалізувати надлишок енергії закордон або сплатити за нереалізовану енергію. Відтак, НЕК “Укренерго” обирало першу пропозицію, коли це було можливо. Тобто, підкреслив Бойко, зради жодної не було.

Він відзначив, планувалося, що за умови відсутності ворожих обстрілів, споживачі мали би не відчути браку електроенергії до кінця жовтня місяця. А надлишок енергії мав йти на продаж. Втім, ранок 26 серпня змінив ситуацію.

"До кінця жовтня не планувалося застосування великих обмежень, а то і взагалі могли пройти без обмежень. Оскільки на цей період припадає мінімум навантажень в енергосистемі. Потужностей мало вистачити, щоб забезпечити електроенергіє споживачів в режимі 24 на 7", — відзначив Бойко.

Проте, за його словами, наразі ворог завдав удару по об’єктам енергетики, але фахівці вже працюють над усуненням наслідків ворожої атаки та займаються відновлювальними роботами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня в "Укренерго" повідомили, що відновлять експорт електроенергії з 25 серпня.

Втім, як відзначив міністр енергетики Герман Галущенко, після ракетного удару 26 серпня, ситуація в енергетиці залишається складною.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини