Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли Україна повернеться до експорту електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна повернеться до експорту електроенергії

В «Укренерго» повідомили, що відновлять експорт електроенергії з 25 серпня

23 серпня 2024, 15:47
Поділіться публікацією:

З вчорашнього дня в Україні почала спадати спека, і на ранок п’ятниці – суттєво знизилось споживання електроенергії, повідомили в прес-службі "Укренерго". Крім того, там відзначили, що з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій.

Стало відомо, коли Україна повернеться до експорту електроенергії

Експорт електроенергії

"Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі у денні години, коли активно працюють сонячні електростанції", — відзначили в прес-службі компанії.

Задля уникнення аварій, енергосистема має працювати збалансовано – кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої. Способів подолання профіциту може бути два: обмеження генерації українських сонячних електростанцій або ж відновлення експорту електроенергії в денні години.

"Враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Вже завтра буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії", — відзначили в "Укренерго".

Також в компанії підкреслили, що експорт буде відбуватись виключно в період профіциту – під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснюватися не буде, додали в компанії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нещодавно в Україні знову діяли графіки відключення електроенергії. В "Укренерго" пояснювали запроваджені обмеження спекотною погодою




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини