Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після поразки на Херсонщині росіяни підуть у наступ на Донбасі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Після поразки на Херсонщині росіяни підуть у наступ на Донбасі: подробиці

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що росіяни навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному плані, але можуть захопити Бахмут

14 листопада 2022, 07:45
Поділіться публікацією:

Донбас стане епіцентром нових запеклих боїв вже найближчим часом. Росія намагатиметься посилити тиск, намагаючись присунутись вперед, відтісняючи українські сили. Це може статися за рахунок того, що на схід України прибудуть додаткові сили мобілізованих у Росії, а також підрозділи, які були виведені РФ із західної частини Херсонської області. Після того, як російська армія зазнала серйозної поразки на херсонському напрямку, вона намагатиметься "відіграти" на Донбасі. Як передає видання "Коментарі", таку думку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Після поразки на Херсонщині росіяни підуть у наступ на Донбасі: подробиці

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Американські експерти прогнозують, що тиск на українські оборонні сили посилиться в кілька разів, і для того, щоб відбивати російські атаки Києву, доведеться спрямовувати додаткові резерви.

В ISW не вірять у те, що на цьому етапі наступу росіянам вдасться досягти якихось стратегічних цілей, але припускають, що Москва може все ж таки захопити Бахмут, витративши на це багато сил і ресурсів.

За інформацією аналітиків, Росія не може сильно розраховувати на мобілізованих, які показала практика. Прибувають на фронт слабко підготовленими і ніяк не мотивованими. Вони не прибувають згуртованими підрозділами, а скоріше спрямовуються в основному як індивідуальні або невеликі підрозділи для заміни частин, які воювали без відпочинку протягом дев'яти місяців, зазнали нищівних втрат у людях та техніці, і самі значною мірою деморалізовані.

Російські сили, що діють у Донецькій області, включають частини регулярних Збройних сил Росії, мобілізованих військовослужбовців, бійців приватної військової компанії "Вагнера", формування БАРС (російського добровольчого резерву), ополченців з Донецької та Луганської народних республік, солдатів чеченських підрозділів Рамзана . Цей химерний конгломерат бойових сил матиме значно меншу ефективну бойову міць, ніж угруповання регулярних частин аналогічної чисельності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли, що чекатиме на окупантів, у разі повторного нападу з Білорусі або РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини