Після оголошення про поставки нової зброї від Франції, Зеленський зателефонував Макрону: деталі

Володимир Зеленський подякував Еммануелю Макрону за поставки зброї та створення нової коаліції для України.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном під час якої обговорив майбутню двосторонню угоду про гарантії безпеки між країнами та подякував за поставки далекобійної зброї.

У соціальних мережах Зеленський опублікував повідомлення з подякою Макрону за запуск "Артилерійської коаліції" та поставки зброї.

"Дякую за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем "Цезар" у 2024 році та боєприпаси до них", - написав президент України.

Також Зеленський розповів, що під час розмови з Макроном обговорили інші оборонні потреби України, які частково будуть додані в наступному військовому пакеті допомоги від Франції.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон анонсував поставки далекобійних ракет для України. Згодом цю інформацію підтвердив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Згідно з заявами французького міністра в Україну будуть відправлятись щомісяця 50 далекобійних авіабомб AASM Hammer. Крім того, Франція має виготовити 78 СУА Caesar та збільшить поставки артилерійських снарядів з двох до трьох тисяч кожного місяця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що за допомогою контролю неба можна буде визначити кінець війни в Україні. Таким чином пріоритетом для України у 2024 році стануть літаки F-16, далекобійні ракети та дрони.

Також "Коментарі" писали, що під час промови у Давосі Володимир Зеленський заявив про справедливість, яка має бути у вироку Путіну за війну в Україні.