Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після Харківської ще з однієї області України почали евакуйовувати людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Після Харківської ще з однієї області України почали евакуйовувати людей

Через активний обстріл прикордонних населених пунктів в Сумській області була оголошена евакуація цивільних.

23 травня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З двох населених пунктів Сумської області поблизу з російським кордоном евакуювали 1,5 тис. людей з яких 200 – це діти. Причиною евакуації з Білопілля та Ворожби стала підвищена інтенсивність російських обстрілів. 

Після Харківської ще з однієї області України почали евакуйовувати людей

Евакуація населення. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону керівник Сумської ОВА Володимир Артюх розповів про ситуацію в області, зокрема і про евакуацію людей з Білопілля та Ворожби через активні дії росіян.

"Інтенсивність обстрілів цього населеного пункту, цієї громади значно зросла порівняно з іншими населеними пунктами. В цілому — в десятки разів збільшилось. Тому, щоб не наражати на небезпеку населення, а в першу чергу дітей, на Раді оборони було прийнято рішення про евакуацію з цього населеного пункту та Ворожби, що розташована неподалік", — сказав Артюх.

Як повідомив керівник Сумської ОВА з цих населених пунктів було евакуйовано 1,5 тис. людей, зокрема і 200 дітей. Переважна більшість евакуйованих залишається в Сумській області у своїх родичів або спеціально облаштованих місцях. Проте, евакуйовані також мають можливість поїхати в інші області України.

"Люди мають можливість виїжджати в інші регіони, нам надають таку можливість західні області, існують евакуаційні маршрути як автобусні, так і залізничні", — пояснив Артюх.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 13 травня керівництво Сумської ОВА прийняло рішення про проведення евакуації з двох населених пунктів поблизу російського кордону - Білопілля та Ворожби.

Також "Коментарі" писали, що після наступу росіян на Харківську область у регіоні почалась масова евакуація людей з населених пунктів, які потрапляють під постійний активний обстріл сил РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини