Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пілот, який збив п’ять «Шахідів» та дві крилаті ракети зазнав аварії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Пілот, який збив п’ять «Шахідів» та дві крилаті ракети зазнав аварії: що відомо

Український пілот вдало катапультувався і вижив.

13 жовтня 2022, 06:05 comments1434
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

12 жовтня о 21 годині неподалік Вінниці зазнав аварії один з українських винищувачів, за повідомленням Командування повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook пілот вдало катапультувався і його здоров’ю нічого не загрожує.

Пілот, який збив п’ять «Шахідів» та дві крилаті ракети зазнав аварії: що відомо

Український пілот вдало катапультувався. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ пілот через невстановлені технічні причини втратив керування винищувачем. Український військовий доклав зусиль та відлетів від Вінниці та інших населених пунктів, щоб не зашкодити українцям та вдало катапультувався.

Саме цей пілот під час терористичних атак Росії на Україну 10 жовтня збив дві крилаті ракети. Також льотчик 12 жовтня зміг знищити три іранські дрони-камікадзе Shahed-136 на півдні країни та ще два у небі над Вінницькою областю.

Генерал-лейтенант Микола Олещук почав процедуру про присвоєння пілоту звання "Героя України". 

Повне повідомлення від Командування повітряних сил ЗСУ можна переглянути нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 тис. українських військових, які закінчили навчання в Сполученому Королівстві. Це вже друга група українських бійців, які пройшли навчання у Великій Британії. Під час навчання українські воїни отримали новий сучасний досвід, покращили свої вміння та навички, а також практикували тактичні операції для знищення російської армії.

Також "Коментарі" повідомляли про українських військових, які збили російський військовий штурмовий літак Су-25 та іранський дрон "Shahed-136", який росіяни називають "Герань-2". Знищили техніку російських окупантів бійці зенітної ракетної Одеської бригади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини