Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підводні човни для України погана ідея. Які причини та альтернативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Підводні човни для України погана ідея. Які причини та альтернативи

Військовослужбовець італійської армії Томас Тейнер пропонує замість можливого використання субмарини розглянути інші варіанти, щоб викинути російські війська з Чорно моря.

1 лютого 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 січня український дипломат запропонував уряду Німеччини надати Україні підводні човни, які допоможуть вигнати росіян з Чорного моря. Колишній військовослужбовець італійської армії Томас Тейнер, який живе та працює в Києві з 2009 року та є експертом із сухопутних військ НАТО часів холодної війни розповів, чому це не найкраща ідея. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Томаса Тейнера.

Підводні човни для України погана ідея. Які причини та альтернативи

Підводний човен. Фото з відкритих джерел

29 січня заступника міністра закордонних справ України Андрій Мельник, повідомив, що Німеччина виготовляє одні з найкращих підводних човнів у світі — HDW Class 212A. Український чиновник запропонував один з таких човнів передати Україні, аби впоратись з російською агресією в Чорному морі, звідки військові РФ запускають ракети.

Експертом із сухопутних військ НАТО Томас Тейнер навів кілька причин, чому це погана ідея. Колишній військовослужбовець італійської армії нагадує, що Туреччина закрила протоки для військових кораблів 27 лютого.

"Якщо ви хочете, щоб через них пройшов підводний човен чи фрегат для України, ви також відкриєте протоки для російських військових кораблів — тобто крейсера "Варяг" місяцями намагався потрапити в Чорне море на заміну "Москві", — пише Тейнер.

Окрім того, військовий експерт зазначає, що росіяни точно знатимуть де буде українська субмарина, тому чекатимуть на неї зі своїм флотом та винищувачами.

Альтернативним шляхом потрапляння в Чорне море, на думку Тейнера, може бути річка Дунай, але тут потрібно отримати дозвіл від Угорщини та Сербії, щоб військова техніка пропливла по їх території. Ці країни обидві виступають проти такого рішення. Крім того, якщо навіть підводний корабель потрапить з Дунаю в Чорне море, його швидко зафіксують російські супутники та вдарять по ньому крилатими або балістичними ракетами.

Томас Тейнер пропонує альтернативний варіант для знищення російської військової техніки в Чорному морі.

"Набагато кращий спосіб побудувати морський безпілотник, який здатний нести одну стандартну торпеду НАТО калібру 324 мм. Підведіть дрон на відстань до 10 км від російського військового корабля чи підводного човна, а потім запустіть торпеду. Це потопить російський військовий корабель, і росіяни навіть не дізнаються, що це було. Також: за ціну одного підводного човна ви отримуєте 400 торпед і 100 морських безпілотників", — підсумовує Тейнер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат Андрій Мельник запропонував надати Україні підводні човни, щоб зупинити російську агресію.

Також "Коментарі" писали про Велику Британію, яка пояснила, чому не варто Україні надавати винищувачі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини