Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підрозділам ЗСУ загрожує оперативне оточення на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрозділам ЗСУ загрожує оперативне оточення на Покровському напрямку

За даними ГУР, чисельність російського угруповання на Покровському напрямку становить від 70 до 80 тисяч особового складу.

4 вересня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

 На Покровському напрямку, в районі Невельського, підрозділи Збройних сил України ризикують опинитися в оперативному оточенні. Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, співголова громадської ініціативи "Права справа", під час ефіру на телеканалі "Еспресо".

Підрозділам ЗСУ загрожує оперативне оточення на Покровському напрямку

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Експерт припускає, що було прийнято рішення про виведення українських військових підрозділів з цієї зони з метою запобігти втратам особового складу.

"На Вугледарському напрямку за останню добу російські війська здійснили атаки на фланги українських позицій з метою створення оперативного оточення в районі Вугледара. Це досить серйозна загроза", – підкреслив Снєгирьов.

За даними, які він отримав з джерел, наближених до Головного управління розвідки Міністерства оборони, чисельність російського угруповання на Покровському напрямку складає від 70 до 80 тисяч осіб.

Снєгирьов зазначив, що головною метою російських окупантів є не лише захоплення Покровська, а й інших міст цієї агломерації: Мирнограда, Покровська і Селидового, які є важливими промисловими центрами регіону.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відома неочікувана причина, чому РФ хоче захопити Покровськ за будь-яку ціну. Росіяни активізувалися на Вугледарському, Покровському та Курахівському напрямках, повідомив в ефірі "Еспресо" військовий експерт та співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов. 

При цьому, за його словами, вирішуються й економічні питання, зокрема, це поклади коксівного вугілля, найбільші в Європі. Він додав, що мова йде про єдиний район, де Україна має можливість видобутку коксівного вугілля, необхідного для української металургії. Снєгирьов додає, що росіяни прекрасно розуміють, що без коксівного вугілля будуть великі проблеми української металургії, в першу чергу, металургійних підприємств Дніпропетровської та Запорізької областей, що створює додаткові проблеми для української металургії, соціальне напруження на контрольованих ЗСУ територіях.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини