Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під загрозою п'ять областей: стало відомо про нову ціль Путіна на Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Під загрозою п'ять областей: стало відомо про нову ціль Путіна на Сході

Ігор Романенко зазначає, що для наступу РФ на Харків потрібно зібрати понад 150 тисяч військових, однак наразі у ворога немає таких можливостей.

30 квітня 2024, 19:15 comments5183
Поділіться публікацією:

Харків  лишається, як особлива  ціль для російського диктатора Володимира Путіна, бо  він  розраховував на "купівлю" міста ще в 2014 році, але цього не сталося. Про це, відповідаючи на запитання видання OBOZ.UA, сказав  екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко,  наголосивши, що наступ російської  армії на Харків є неминучим.

 Під загрозою п'ять областей: стало відомо про нову ціль Путіна на Сході

Новий наступ РФ (фото з відкритих джерел)

"Тоді, на початку війни, Харків взяти не вдалося, і тепер це вже виклик для Путіна, він сприймає це саме так. І тому вносить Харків до переліку першочергових завдань. Тим більше, що сьогодні російська армія не захопила жоден обласний центр України. Херсон був протягом певного часу в окупації, але наші відбили. Взяття Харкова було би для Путіна знаковим досягненням", — переконаний  Романенко.

За словами генерал-лейтенанта,  російські пропагандисти  проводять активну роботу, зокрема, заявляють, що Харків є так званою "санітарною зоною". Він відзначає, що російська пропаганда  здійснює психологічний тиск на громадян та керівників України.

"Взяти Харків – виклик та завдання №1 для Путіна", — наголосив він.

Ігор Романенко каже, що РФ  лишається вірною своїм агресивним задумам, і головне  завдання для неї — повна окупація Донецької та Луганської областей та  розширення впливу на інші  регіони, такі як Харків, Херсон, Запоріжжя тощо.

 "Щодо Харкова сьогодні будь-хто може говорити що завгодно, проте треба аналізувати сили та засоби. Зараз Росія може зібрати тут 20-30-тисячне угруповання, але треба від 150 тисяч. Поки що – підкреслюю, поки що – це не те угруповання, яке могло би ефективно діяти", — сказав генерал.

Романенко продовжив, що потрібно перейти до стратегічних дій на фронті.

Тому керівництво Сил оборони має намір до початку літа знайти резерви, аби ефективно виконати завдання стратегічної оборонної операції. Бо, якщо РФ набере  додаткові сили, озброєння та техніку, ситуація для ЗСУ може погіршитися.

"У такому разі небезпеки захоплення Києва все одно не буде, але для захоплення Харкова вони справді зможуть зібрати сили. І тоді треба буде дивитись, як можна захистити місто додатково", — завершив український генерал. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ дізналися головний секрет недавніх перемог Росії

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини