Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під Курском проблему вирішити не вдається: яке рішення може ухвалити Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Курском проблему вирішити не вдається: яке рішення може ухвалити Путін

За інформацією Bloomberg, Москва може оголосити нову мобілізацію через нездатність зупинити ЗСУ під Курськом

13 серпня 2024, 15:35 comments2278
Поділіться публікацією:

Нестача солдатів для війни проти України, що посилюється, спонукає Росію підвищити бонуси за набір, щоб уникнути повторення непопулярної мобілізації. Однак поки що мало ознак того, що це працює. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

Під Курском проблему вирішити не вдається: яке рішення може ухвалити Путін

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на слова трьох анонімних джерел, близьких до Кремля та міністерства оборони Росії, зазначає, що армія не отримує достатньої кількості нових солдатів, щоб впоратися з втратами на передовій, які досягли максимуму з початку вторгнення у лютому 2022 року. Регіональні чиновники зараз у середньому не виконують понад третину своїх квот за набором.

За словами двох анонімних джерел, ситуація може змусити Росію розглянути нову мобілізацію. Чиновники можуть уявити це як міру ротації для фронтових військ, сказав один із людей, у той час як інший сказав, що заклик може бути оголошено вже наприкінці цього року.

Зазначається, що приголомшливий прорив України до західної Курської області Росії виявив проблеми, з якими стикається Кремль. Українські війська наразі контролюють 1000 кв. км російської території, і наступальні операції продовжуються, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, президент Володимир Зеленський.

Росія має сотні тисяч солдатів на передовій у східній та південній Україні, де вона стикається з зростаючими втратами, оскільки бої здебільшого зайшли у безвихідь. Нездатність відобразити український наступ та відновити контроль над своїм кордоном виявила нестачу оборонних резервів.

Масштаб російських втрат і недостатній рівень заміщення дедалі більше ускладнюють підтримку поточної стратегії повільного поступу в Україні, за словами анонімного джерела, знайомого із ситуацією. Більше не йде жодних розмов про захоплення Києва та інших міст, оскільки Росія не має людей, сказала ця людина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ йдуть уперед: ще в одному районі Курської області оголосили евакуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини