Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пєсков поїхав до окупованого Луганська: в Україні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков поїхав до окупованого Луганська: в Україні відреагували

Подоляк заявив, що Пєскова та інших офіційних осіб Росії буде притягнуто до кримінальної відповідальності

9 листопада 2022, 20:52
Поділіться публікацією:

Речник президента РФ Дмитро Пєсков поїхав до окупованого Луганська, де зустрічався з місцевими пропагандистами та колаборантами, щоб навчати їх правильно "коментувати" певні політичні заяви. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пєсков поїхав до окупованого Луганська: в Україні відреагували

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Пєсков відвідав Луганськ, де проводив навчання для "прес-служб" та "ЗМІ", — йдеться в повідомленні російських ЗМІ.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі "LIGA.net" заявив, що Пєсков буде відповідати за свій "візит". Зокрема, його за незаконний перетин кордону буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Він наголосив, що  це -незаконне перетинання міжнародно визнаних кордонів України та ще й умисно з низкою обтяжливих факторів. А це — передбачає кримінальну відповідальність, заявив політик.

"Подальша розмова проста: підозра – запобіжний захід – міжнародний розшук – обвинувальний акт – суд – вирок. Відвідини суб‘єктом Пєсковим Луганська чи будь-яких інших окупованих міст України варто розглядати виключно через призму Кримінального кодексу", — сказав Подоляк.

Окрім цього, Подоляк порадив Пєскову та іншим російським політикам починати вже шукати адвоката та готуватися для надання свідчень.

"Потрібно повертати світ до міжнародного права, а не робити акценти на фейкових політичних складових", — зазначив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що в Зеленського відреагували на рішення РФ покинути ХерсонВ Україні прокоментували рішення Кремля про відведення окупаційних військ на лівий берег Дніпра. Відтак, поки ще зарано говорити про те, що росіяни залишили місто, адже там лишається велика частина окупаційних військ. Таку заяву зробив Михайло Подоляк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини