Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перспективи розширення коаліції по F-16: Кулеба розповів про важливі переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Перспективи розширення коаліції по F-16: Кулеба розповів про важливі переговори

Дмитро Кулеба з главою МЗС Норвегії обговорили перспективи розширення коаліції з F-16

8 серпня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову із главою МЗС Норвегії Бартом Ейде. Вони обговорили розширення авіаційної коаліції. Як передає портал "Коментарі", про це глава МЗС України повідомив у себе у Twitter (X).

Перспективи розширення коаліції по F-16: Кулеба розповів про важливі переговори

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Я розмовляв з міністром закордонних справ Норвегії Бартом Ейде, щоб узгодити наступні кроки щодо залучення нових країн у процес впровадження формули світу", — зазначив міністр.

Дмитро Кулеба подякував Норвегії за її участь у коаліції з передачі Україні винищувачів F-16.

"Ми обговорювали розширення цієї ініціативи", — заявив глава МЗС.

Міністр зазначив, що цінує зусилля Норвегії збільшити допомогу Україні, а також її рішення здійснити додаткові кроки щодо зміцнення енергетичної системи України.

Зазначимо, Дмитро Кулеба був одним із перших, хто натякнув про прибуття в Україну західних літаків.

11 липня в інтерв'ю "24 Каналу" топ-дипломат заявив, що зараз уже можна сказати, що немає жодних сумнівів у тому, що цього літа в українському небі з'являться сучасні винищувачі F-16. Йдеться про першу хвилю поставок.

При цьому глава зовнішньополітичного відомства України уточнив, що через зрозумілі причини він не може поділитися маршрутом літаків F-16. Коли їх українці побачать в українському небі, то, на думку міністра, всі питання буде знято.

"Ми обіцяли, що влітку 2024-го в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана". Це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже вирішене", — наголосив глава МЗС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини