Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перспективи: Чому не варто зараз говорити про абсолютну перемогу у війні між Україною та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Перспективи: Чому не варто зараз говорити про абсолютну перемогу у війні між Україною та Росією

Американські дослідники назвали причину чому абсолютної перемоги не може наразі бути

28 січня 2023, 17:31
Поділіться публікацією:

Американський дослідницький центр RAND Сorporation опублікував доповідь під назвою "Як уникнути довгої війни" між Росією та Україною, і вважає, що жодна з країн не досягне "абсолютної перемоги" над іншою, пишуть "Коментарі". Аналітики наголошують, що Україна не націлена на цю абсолютну перемогу, оскільки хоче лише повернути свої території, не знищуючи Росію.

Перспективи: Чому не варто зараз говорити про абсолютну перемогу у війні між Україною та Росією

"Хоча успішні українські контрнаступи в Харкові та Херсоні восени 2022 року відновили оптимізм щодо перспектив Києва на полі бою, заява президента Росії Володимира Путіна 21 вересня про часткову мобілізацію та анексію чотирьох українських областей стала суворим нагадуванням про те, що ця війна ще дуже далека від розв'язання", — йдеться у дослідженні.

Станом на кінець 2022 року Україна мала бойовий імпульс і зможе воювати доти, доки їй не вдасться витіснити російських військових із країни. Прихильники цієї точки зору стверджують, що ризики застосування Росією ядерної зброї або війни з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) залишаться керованими.

Після того як армію РФ виженуть з України, у приголомшеної Росії не залишиться іншого вибору, окрім як залишити свого сусіда в мирі та навіть виплатити компенсацію за завдані збитки. Однак вивчення минулих воєн і пильний погляд на перебіг нинішньої свідчать, що цей оптимістичний сценарій малоймовірний.

Пропонуються можливі варіанти закінчення російсько-української війни: абсолютна перемога, перемир'я та політичне врегулювання.

Щодо абсолютної перемоги, то експерти посилаються на визначення, згідно з яким "переможець встановлює нове керівництво в переможеній державі, окупуючи або анексуючи територію противника...". Такої перемоги союзники досягли у Другій світовій війні. Однак у цій війні такий варіант малоймовірний, зазначають аналітики.

Навіть якщо Україна повернеться до своїх кордонів 1991 року, то Росія все ще матиме змогу завдавати ударів за допомогою флоту та авіації, які не сильно постраждали на війні.

Оскільки жодна зі сторін не має можливостей для досягнення абсолютної перемоги, війна, найімовірніше, закінчиться якимись переговорами. Переговори ж вимагають від супротивних сторін прийняти певний ризик того, що умови миру можуть бути порушені.

Перемир'я в Україні, прогнозують експерти, заморозить лінію фронту і призведе до довгострокового припинення активних бойових дій. Росія припинить спроби окупувати додаткові українські території та припинить ракетні удари по українських містах та інфраструктурі. Українське військо в такому разі припинило б свої контрнаступи по деокупованих РФ районах України і по самій Росії. Збережуться невирішені територіальні питання, які будуть оскаржуватися політичним та економічним шляхом, а не військовим.

Аналітики пишуть, що сторони, найімовірніше, вестимуть лише мінімальну торгівлю, а кордони будуть значною мірою закриті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — план ЗСУ щодо контрнаступу уже є: що стримує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 січня 2023, 18:51

Подякуємо маразму Байдену за це. Раніше маразматичні Пінокіо Рузвельт і Черчіль, обурені Сталіним, почали розділення світу. Путін гарно розрахував більшовизм і сварливість Малоправославії до сакральних дат. Вони роками будуть святкувати 23 лютого нагадуючи малобородатим що завтра був напад. Інститут національного розкрадання ім.В'ятровича, буде старанно зберігати відосики божевільного. Так і будуть православно драконити один одного сотні років.


Новини