Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перша країна ЄС заявила про підтримку "мирного плану" Китаю та Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша країна ЄС заявила про підтримку "мирного плану" Китаю та Бразилії

Угорщина заявила про підтримку китайської мирної ініціативи, яка передбачає завершення війни в Україні за шістьма пунктами.

26 червня 2024, 10:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт підтримує "мирний план" Китаю та Бразилії з шести пунктів ля закінчення війни в Україні, попри те, що в цій ініціативі не пропонується відновлення територіальної цілісності України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Перша країна ЄС заявила про підтримку "мирного плану" Китаю та Бразилії

Угорщина підтримала "мирний план" Китаю. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провів телефонну розмову з очільником МЗС Китаю Ван Ї та висловився щодо китайської мирної ініціативи для закінчення війни в Україні.

"Консенсус із шести пунктів, запропонований спільно Китаєм і Бразилією, заклав гарну основу для майбутніх мирних переговорів. Угорщина повністю погоджується з цією важливою мирною ініціативою", — заявив Сійярто та подякував КНР за її внесок у "боротьбу за мир".

Натомість Ван Ї, заявив, що війна в Україні не лише триває, а й посилюється, тому світ має докласти ефективних та прагматичних кроків для закінчення конфлікту. Очільник МЗС Китаю зазначив, що його країна готова до співпраці з іншими країнами, щоб реалізувати мирні переговори.

Нагадаємо, Китай та Бразилія представили у травні свій "мирний план" закінчення війни в Україні з шести пунктів. Він передбачає створення мирної конференції за участю України та Росії, однак без обов’язкового відновлення територіальної цілісності України згідно міжнародного права.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай масово переконує країни приєднатись до свого "мирного плану" щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який відреагував на китайську мирну ініціативу для закінчення війни. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини