Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перша є: у ЗСУ підтвердили збиття "Кинджала" над Києвом
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша є: у ЗСУ підтвердили збиття "Кинджала" над Києвом

У Повітряних силах офіційно підтвердили збиття "Кинджала" над Києвом

6 травня 2023, 10:14 comments5818
Поділіться публікацією:

Під час нічної атаки, 4 травня, українські захисники збили російську гіперзвукову ракету Х-47 "Кинжал". Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-канал повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Перша є: у ЗСУ підтвердили збиття "Кинджала" над Києвом

Ракета Кінжал. Фото: з відкритих джерел

"Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили "Кинжал", що не має аналогів! Сталося це під час нічної атаки 4 травня в небі Київської області. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії", — написав Олещук .

Як зазначив командувач Повітряних сил, гіперзвукову ракету вдалося збити завдяки зенітно-ракетному комплексу Patriot.

"І ще одне, не треба бігти, як кажуть в Україні: попереду батька в пекло, завчасно оприлюднити інформацію, якою може скористатися ворог! Ми обов'язково повідомлятимемо що, де, чим, і коли збили! На весь свій час", — додав генерал-лейтенант.

Варто зазначити, що раніше видання Defence Express повідомило, що українські бійці могли вперше збити гіперзвукову ракету "Кинжал" 4 травня та опублікували фотографії уламків певної ракети. Зокрема, у КМВА також зазначили, що тієї ночі сили ППО знищили "Шахеди" та ракету, ймовірно, балістичного типу, яку запустили росіяни. Утім, у Повітряних силах спочатку спростували інформацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі розмов, що йдуть місяць, про майбутній контрнаступ ЗСУ, почастішали атаки дронів – як по території України, так і по території Росії, а також тимчасово окупованого Криму. Незважаючи на те, що ЗСУ знищують близько 80% дронів, що запускаються росіянами, атаки, з підключенням ракет, продовжуються. А на території РФ все частіше горять паливні склади, які, за даними британської розвідки, дуже вразливі для безпілотників. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" війну ракет, дронів та ППО, яка є частиною спільної російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини