Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перевазі Росії в повітрі скоро прийде кінець: Newsweek розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Перевазі Росії в повітрі скоро прийде кінець: Newsweek розкрив деталі

Україна зможе діяти на великих відстанях, легше знищуючи російську наземну оборону та стримуючи російські літаки

29 грудня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Десятки сучасних літаків F-16, обіцяних партнерами Києва, нададуть Україні нові можливості, що дають змогу загрожувати перевазі Москви в повітрі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Newsweek зробив аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс.

Перевазі Росії в повітрі скоро прийде кінець: Newsweek розкрив деталі

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"F-16 дадуть Україні такі необхідні оборонні та наступальні можливості", — заявив Фредерік Мертенс.

Водночас колишній спеціальний радник головнокомандувача України генерала Валерія Залужного Деніел Райс уточнив, якщо Україна отримає винищувачі F-16 у великій кількості, це дасть Києву перевагу у повітрі. Україна зможе нарешті захистити свої передові війська від російських ударних вертольотів і бомб.

Через F-16 і касетні ракети великої дальності, які прибули в Україну за останні кілька місяців, "кожна російська ціль" на підконтрольній Москві території опиниться в межах досяжності України, заявив Райс, який зараз є президентом Американського університету в Києві.

F-16 оснащені більш сучасною авіонікою (електронними системами) та найкращими радарами. Вони були розроблені для запуску зброї стандарту НАТО, яку Україна використовувала на своїх старих літаках радянської доби. Україна зможе діяти на великих відстанях, легше знищуючи російську наземну оборону та стримуючи російські літаки.

Крім цих нових можливостей ці літаки ще на крок наблизили Україну до членства в НАТО, яке розглядалося як можливість для Києва, але залишалося віддаленим до кінця війни.

Є ознаки, що Росія стурбована швидким прибуттям F-16. Москва почала підготовку до переміщення своїх чорноморських баз далі на схід від України, що "явно вказує на небезпеку, яку є майбутнім прибуттям винищувачів F-16", заявив Мертенс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни вже відкрили статистику зі знищення F-16 в Україні: що відповіли у ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини