Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Перемога на руїнах не буде справжньою": Папа Римський закликав до мирних переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Перемога на руїнах не буде справжньою": Папа Римський закликав до мирних переговорів

Папа Франциск зробив свою заяву напередодні річниці початку війни

22 лютого 2023, 16:36
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішньої зустрічі з паломниками Папа Римський Франциск зробив кілька заяв щодо України – глава Римо-католицької церкви закликав усі сторони конфлікту до переговорів. При цьому понтифік упевнений, що "на руїнах перемога не буде справжньою". Про це передають Vatican news , повідомляють "Коментарі".

"Перемога на руїнах не буде справжньою": Папа Римський закликав до мирних переговорів

Папа Римський закликав до переговорів

"Дорогі брати та сестри, післязавтра, 24 лютого, виповниться рік від вторгнення в Україну, рік від початку цієї абсурдної та жорстокої війни, сумна річниця", — звернувся до віруючих Папа Франциск. — "Кількість загиблих, поранених, біженців, внутрішньо переміщених, руйнувань, розмір економічної та соціальної шкоди говорить сам за себе. Чи зможе Господь пробачити стільки злочинів і стільки насильства? Він – Бог миру. Залишаємося з мученицьким українським народом, страждання якого тривають, і питаємо: чи було зроблено все можливе, щоб зупинити війну?".

Після цього понтифік звернувся до "тих, хто має владу над країнами" із закликом " досягти припинення вогню і розпочати мирні переговори " .

— Збудована на руїнах перемога ніколи не буде справжньою, — упевнений душепастир католиків світу.

Очікується, що днями свій мирний план урегулювання конфлікту в Україні представить Китай. Водночас Литва посилює ізоляцію Росії . А Буданов заінтригував заявою про швидке завершення війни в Україні.

На цьому тлі в Росії відновлено вербування ув'язнених у ПВК "Вагнер", а в Україні формують "Гвардію наступу" . Водночас Пригожин визнав величезні втрати своєї ПВК, опублікувавши шокуюче фото , а Володимир Зеленський нагородив захисників України, більшість – посмертно .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини