Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перемир'я в Газі: Катар заявив, що криза подолана
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемир'я в Газі: Катар заявив, що криза подолана

Кілька годин тому ЦАХАЛ заявив про готовність відновити бойові дії, заявляючи про невиконання ХАМАС раніше досягнутих домовленостей

25 листопада 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

МЗС Катару заявляє, що криза навколо угоди про звільнення заручників була подолана, і обмін відбудеться найближчим часом. Про це повідомляють "Коментарі".

Перемир'я в Газі: Катар заявив, що криза подолана

Сектор Газа

Під час операції буде звільнено 39 терористів ув'язнених в ізраїльських в'язницях в обмін на 13 ізраїльських заручників (8 дітей та 5 жінок), також буде звільнено 7 іноземних робітників, захоплених 7 жовтня.

Раніше ЦАХАЛ погрожував продовжити операцію у Газі, якщо до півночі ХАМАС не звільнить другу групу заручників. Палестинці відмовилися видавати захоплених доти, доки Ізраїль не впустить вантажівки з гуманітарною допомогою до північного сектору Газа — Єрусалим заявляв, що нібито всі 200 фур отримали дозвіл на в'їзд.

Перед цим між Ізраїлем та ХАМАС було досягнуто згоди про тимчасове перемир'я. Згідно з угодою з терористами ХАМАС, 50 викрадених (із 239) — жінок та дітей — будуть звільнені за чотири дні, протягом яких у бойових діях настане затишшя. Звільнення кожних десяти додаткових викрадених призведе до додаткового дня перепочинку. Натомість Ізраїль звільнить 150 терористів ХАМАС (переважно жінки-терористи та неповнолітні терористи), які перебувають в ізраїльських в'язницях за скоєння терактів. Також єврейська держава дасть змогу завести у сектор Газа гуманітарну допомогу.

Тим часом, у Росії проблеми з ракетами: британська розвідка пояснила причину. Російські окупанти зазнають складнощів через те, що не можуть перезаряджатися крилатими ракетами в Севастополі.

Чим закінчаться розбіжності ЄС та Угорщини: про що говорить позиція України. Риторика офіційного Будапешта останніх двох років завжди йде врозріз із позицією ЄС.

А ЗМІ стало відомо, де і коли Ломаченко може провести свій наступний бій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини