Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перекинули додаткові сили: британська розвідка розповіла, де ворог посилить штурми
commentss НОВИНИ Всі новини

Перекинули додаткові сили: британська розвідка розповіла, де ворог посилить штурми

Авдіївський напрямок залишається для російської армії пріоритетним на фронті

8 лютого 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Авдіївка залишається основним напрямом для Росії на фронті. Російські загарбники продовжують атаки у південно-східній частині міста, де йдуть вуличні бої. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Перекинули додаткові сили: британська розвідка розповіла, де ворог посилить штурми

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За останні два тижні російські війська перекинули додаткові сили в сектор Авдіївки, посиливши тиск на українські позиції навколо міста. ЗСУ продовжують проводити контратаки, щоб забезпечити збереження основного маршруту постачання.

За даними британської розвідки, за останні чотири тижні за українськими позиціями в Авдіївці з тактичної авіації було випущено близько 600 керованих боєприпасів. Зокрема, 5 лютого 2024 року російські літаки збільшили кількість ударів керованими авіаційними боєприпасами з 30 до 50 на день, що на 66% більше, ніж за останні два тижні.

Однак російські літаки змушені запускати боєприпаси з далекої відстані, знижуючи їх точність через загрозу з боку української ППО, що зберігається, йдеться в повідомленні.

"Росія майже, напевно, продовжить наступальний тиск у цьому районі протягом наступних кількох тижнів, активно використовуючи тактичну авіацію для підтримки своїх зусиль", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські захисники стикаються з критичною нестачею піхоти, що призводить до виснаження та зниження бойового духу на лінії фронту. Дефіцит кадрів зараз є найгострішою проблемою ЗСУ, оскільки країна-агресор повернула собі наступальну ініціативу на полі бою та посилює наступальний потенціал. Про це пише The Washington Post з посиланням на українських військовослужбовців, які говорили на умовах анонімності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини