Головна Новини Суспільство Війна з Росією Переговорів із Путіним більше не буде: про що говорить заява Зеленського – кому вона адресована
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговорів із Путіним більше не буде: про що говорить заява Зеленського – кому вона адресована

Київ остаточно вніс ясність у розмови про переговори з РФ, що виникають час від часу - про переговори з нинішнім російським керівництвом мови бути більше не може

1 жовтня 2022, 11:10 comments2058
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна не проводитиме переговори з Росією, доки її очолює Путін. Про це глава української держави повідомив 30 вересня у відеозверненні після засідання РНБО. Це ж підтвердив у своєму вечірньому зверненні, під час якого також назвав "фарсом" заходи у Москві щодо включення українських територій до складу РФ. Про що говорять такі заяви? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Переговорів із Путіним більше не буде: про що говорить заява Зеленського – кому вона адресована

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Заява президента — це окреслення нових "червоних ліній"

Політичний експерт Богдан Бондаренко акцентує, що росіяни своїми діями щодо захоплення та анексії українських територій після псевдореферендумів пішли гіршим для себе шляхом. Вони підняли ставки ще вищими, не просто окупувавши частину нашої території, а й намагаючись переконати, що з юридичного погляду ці землі тепер – російські.

"Тим самим градус напруги зростає. З тієї причини, що Кремль не знає, що робити далі, – пояснює експерт. – І наша відповідь – абсолютно логічна. Причому вона базується не стільки на заявах президента чи ще когось із вищого військово-політичного керівництва, а – діями наших сил оборони, у тому числі зараз – у районі Лимана".

Але, так чи інакше, суспільство чекає на певні заяви, зазначає Богдан Бондаренко. Адже ми не можемо не звертати уваги на те мракобісся, яке відбувалося вчора в Москві.

"Тому й прозвучала низка заяв із нашого боку. Зокрема щодо спроби прискореним шляхом стати членом НАТО, а також – що ми не будемо проводити переговори з РФ, поки її очолює Путін. Це не означає, що ми безпосередньо закликаємо до повалення нинішнього російського режиму (хоч, зрозуміло, це було б добре). Ця заява швидше означає наші нові "червоні лінії". Раніше, нагадаю, Зеленський говорив, що переговорів із Росією не буде, якщо відбудуться псевдореферендуми. Їх провели, тож, зрозуміло, про переговори з нинішнім російським керівництвом не може бути мови", – пояснює експерт.

При цьому, резюмує він, треба розуміти, що будь-які переговори за підсумками війни відбуваються залежно від цих самих підсумків. Тому наші основні зусилля зосереджені саме на полі бою. Наразі ЗСУ створюють ґрунт для дипломатії, упевнений Богдан Бондаренко.

Сказане Зеленським – посил західним лідерам, що Путін – людина, з якою ніякі переговори неможливі

За словами політолога, співзасновника консалтингової компанії Good Politics Максима Джигуна, які звучали ще до того, як Путін оголосив про приєднання територій чотирьох українських областей до РФ, заяви з боку Офісу президента та самого Зеленського, що такий крок означатиме неможливість будь-яких переговорів із РФ – це був фактор стримування агресора з погляду української дипломатії. На жаль, не спрацював. І 30 вересня відбулося фейкове приєднання квазіутворень "ЛДНР" та частин окупованих Херсонщини та Запорожчини до Росії.

"Цілком природно, що президент України виступив із відповідною заявою. Тут справа не тільки в тому, щоб донести якусь тезу до Путіна чи росіян. Швидше – це посил західним лідерам, що Путін – людина, з якою ніякі переговори неможливі. Це сигнали насамперед Ердогану, Шольцю, Макрону, щоб вони не витрачали зусиль (свої та своїх держав), намагаючись налагодити комунікацію між Путіним та Зеленським", – пояснює політолог.

Вже зрозуміло, продовжує він, що Путін – нерукостислий президент, що він ізгой, що він токсичний. Що з ним немає жодного сенсу вести переговори.

Саме тому Україна задала курс на повний демонтаж нинішнього політичного режиму РФ, закликаючи до того ж світову спільноту. Що, певен, не стало несподіванкою ні для кого", – зазначає Максим Джигун.

Висновок, на його думку, є очевидним – закордонні партнери повинні надавати Україні більше зброї, щоб ми могли завершити конфлікт у військовий спосіб. Або треба робити ставку на ліквідацію Путіну.

"Розмови про це точаться. Очевидно, що про це замислюються і у США, і у Великій Британії. Усі розуміють, що зробити це буде непросто – Путін має величезну армію охоронців, підвищені заходи безпеки, бункери тощо. Але я думаю, що для світової спільноти такий крок став би значно простішим, ефективнішим і дешевшим способом, як мінімум, призупинити війну, – міркує експерт. – З можливістю потім проводити переговори з новим російським лідером – більш адекватним, який розуміє, що путінізм приніс трагедію не лише в Україну, а й у саму Росію".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Україна вже перейняла ініціативу у війні: відповідь Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxx

1 жовтня 2022, 12:51

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex

Ігор

1 жовтня 2022, 10:42

Повторив після Путіна. Вони обидва зацікавлені в продовженні. Їм обом затишно в бункерах. От результат в них різний: один набуває, у іншого вистава. Достатньо подивитись на "мужні/рішучі" світлини, які роблять з божевільного. Питання: які здобутки можна було очікувати від суспільства, яке змирилися з роллю шахіда, втратило інстинкти самозбереження і не бачить себе в майбутньому? Поки верхівка клану вивезла всіх своїх. Чому матері спокійно змирились з втратами зараз та не бояться бачити розплавлені одяг і шкіру своїх дітей, та втрачений зір дітей, коли вони подивляться на створене ППО сонечко?


Новини