Головна Новини Суспільство Війна з Росією Переговори між Україною та Росією: коли вони можуть відбутися – про що свідчить позиція Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори між Україною та Росією: коли вони можуть відбутися – про що свідчить позиція Києва

Ракетний терор, на який зробила ставку Росія, сподіваючись таким чином змусити нас до переговорів, призведе лише до посилення економічного та політичного тиску на агресора з боку цивілізованого світу

25 листопада 2022, 14:37 comments1566
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив про переломний момент у війні та наголосив, що наша країна не піде на переговори з Росією на шкоду своїм національним інтересам. Однак про необхідність переговорів говорять все частіше, зокрема на Заході. І російський ракетний терор – явно про це. Як ситуація довкола "переговорного кейсу" може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Переговори між Україною та Росією: коли вони можуть відбутися – про що свідчить позиція Києва

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Офіційний Київ демонструє готовність до переговорів, але лише за певних умов

Політолог, експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник розмірковує так:

"Чи готова Україна до переговорів? Так готова. Але лише після звільнення всіх наших територій, включаючи Крим. До цього найвище політичне керівництво не піде на переговори, розуміючи, що це не сприйме наше суспільство загалом та ЗСУ зокрема".

Тому, пояснює експерт, офіційний Київ демонструє готовність до переговорів, але лише за таких умов. Така собі гра – на Захід і не лише. Насправді, наголошує Микола Мельник, ми зможемо розпочати переговори лише тоді, коли внутрішні проблеми у самій РФ не дозволять їй далі продовжувати війну.

"Ракетний терор, на який зробила ставку Росія, сподіваючись у такий спосіб змусити нас до переговорів, призведе (вже призводить) лише до посилення економічного та політичного тиску на агресора з боку цивілізованого світу. І до збільшення військової допомоги від нього – Україні. Вже всі зрозуміли, що собою представляє путінська Росія. І з кожним днем її закордонним адвокатам, у тому числі європейським (Угорщина, Німеччина), все складніше аргументувати необхідність сідати з Путіним за стіл переговорів. Для Західного світу, хоч би яким він продажним був, ідея вести переговори з терористом і маніяком – неприйнятна", – зазначає Микола Мельник.

Отже, резюмує він, у політичному сенсі ракетний терор РФ проти України завершиться лише посиленням антипутінської коаліції у світі.

Зеленський чітко дав зрозуміти – переговори можливі лише після виходу військ агресора з нашої території

Політтехнолог, спеціаліст із антикризових кампаній Денис Богуш звертає увагу, що тему переговорів Росія активізувала після здачі Херсона. Саме тоді, наголошує він, країна-агресор посилено почала качати "переговорний кейс" через різних "експертів", чиновників, політиків із різних країн.

"Про це заговорили у США, у ЄС, – зазначає експерт. – Росія через своїх посередників розпочала процес стимулювання України до переговорів. Просуваючи меседжі у стилі – "Україна хоче чи не хоче миру? І якщо вона не хоче переговорів, то не хоче миру". І багато хто на Заході і не тільки, на жаль, повівся на ці вкидання".

При цьому, продовжує Денис Богуш, Україні не просто невигідні, але смертельно небезпечні переговори з агресором.

"Це як, якби СРСР вів переговори із Гітлером, коли той захоплював наші території. До того ж, зараз стратегічна ініціатива у війні в наших руках. Це розуміють керівники розвинутих країн. Але, можливо, не розуміє окремої частини товариств, яким росіяни та їхні агенти "впарюють" переговорний меседж", – наголошує політтехнолог.

Він нагадує, що президент Зеленський чітко дав зрозуміти – переговори можливі лише після виходу військ агресора із нашої території. І цю точку зору підтримує переважна кількість українців.

"Ну, а Захід якоюсь мірою зрозуміти можна. Ті ж французький президент Макрон, німецький канцлер Шольц на початку війни не вірили в те, що Україна протримається хоч тиждень, а так довго – тим більше. Але війна затяглася. Бюджети США та Європи страждають через це. Але ж ми страждаємо в рази більше! Заходу просто слід усвідомити – що довше вони гальмують всеосяжну військову допомогу (включаючи літаки, найсучасніші засоби ППО та ПРО), тим довше буде війна. Відповідне ламання вже відбувається в головах західних політиків, – вважає Денис Богуш. – Особливо зараз, коли тему переговорів фактично нівелювали російські ракетні удари по енергосистемі України. Терористичними ударами країни-терориста".

Читайте на порталі "Коментарі" — Лукашенко озвучив погрози Кремля, закликавши Зеленського не тягнути з переговорами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини