Головна Новини Суспільство Війна з Росією Передача Україні винищувачів МіГ-29: яке рішення ухвалила Словаччина
commentss НОВИНИ Всі новини

Передача Україні винищувачів МіГ-29: яке рішення ухвалила Словаччина

Сьогодні йшло обговорення питання, але уряд Словаччини не ухвалив сьогодні рішення про передачу Україні винищувачів МіГ-29.

15 березня 2023, 16:25 comments1939
Поділіться публікацією:

Тимчасовий уряд Словаччини не наважився сьогодні ухвалити рішення про передачу Україні винищувачів МІГ-29, що анонсувалося раніше. У середу уряд лише неофіційно обговорював цю тему. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву міністра оборони Словаччини Ярослава Надя, яку наводить "Tasr".

Передача Україні винищувачів МіГ-29: яке рішення ухвалила Словаччина

Винищувач МіГ-29. Фото: GettyImages

"Питання про передачу МіГів сьогодні в уряд взагалі не входило, офіційно воно взагалі не обговорювалося. Ми все ще чекаємо на деякі додаткові матеріали від іноземних партнерів", — зазначив Надь.

За його словами, він ознайомив урядовців із пропозицією, а начальник Генштабу Збройних сил Словаччини Даніель Змеко поінформував про технічні аспекти.

Міністр підтвердив, що деякі МіГи, якщо їх відправлять до України, будуть використовувати лише на запчастини через їхній технічний стан. Він також підтвердив намір передати винищувачі спільно з Польщею, про що ще ведуться переговори. Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Роман Микулець підтвердив, що виступає за передачу винищувачів Україні законним чином відповідно до конституції. Він зазначив, що переговори з цього питання ще продовжуються. Микулець ще не мав юридичного аналізу, що дає право тимчасовому уряду приймати рішення про безоплатну передачу винищувачів.

"Наразі ми ще не отримали правового аналізу, згідно з яким можна було б дарувати МіГи відповідно до конституції", — заявила віце-прем'єр Словаччини Вероніка Ремішова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, коли цього року на Україну чекає найважча боротьба.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи продовжать США польоти над Чорним морем після того, як було збито дрон-розвідник. Джон Кірбі зняв інтригу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини