Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон замовив Україні ракети AMRAAM: про що це говорить
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон замовив Україні ракети AMRAAM: про що це говорить

Пентагон уклав контракт на закупівлю ракет AMRAAM у рамках бюджету допомоги Україні

1 вересня 2023, 08:18
Поділіться публікацією:

Від Міноборони США надійшло замовлення компанії Raytheon на виробництво та постачання ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності AMRAAM. Надалі ця зброя має бути поставлена Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таке повідомлення з'явилося на офіційному сайті Пентагону.

Пентагон замовив Україні ракети AMRAAM: про що це говорить

Пентагон замовив Україні ракети AMRAAM. Фото з відкритих джерел

Американська компанія Raytheon Missiles and Defence (штат Арізона) закупить із різних джерел передові ракети AMRAAM. Усього такої зброї компанія має придбати на суму 192 млн доларів.

Зі зрозумілих причин, як дати поставок, так і кількість ракет, які планують придбати американці, тримаються у суворому секреті.

Єдина інформація, яка вже з'явилася у відкритому доступі – від закупівель до постачання має пройти трохи більше року. Ракети мають бути в Україні до 29 листопада 2024 року.

Гроші на закупівлю ракет виділяються із фонду Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Цікаво, що AIM-120 AMRAAM (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile) — це американська всепогодна керована ракета класу "повітря-повітря" середньої дальності. Її активно використовують США, коли йдеться про удари з американських винищувачів. Також ця ракета є на озброєнні союзників США по НАТО, які також активно використовують винищувачі. Все це дає приємний привід говорити, що питання про постачання американських винищувачів Україні практично вирішене і Вашингтон приступає до практичної складової, як Україні максимально ефективно їх використовувати на полі бою та мати достатні запаси ракет для ударів по противнику.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у вогні війни та контрнаступі, що набирає чинності, на позиції окупаційних військ Україна прощається з літом і стоїть на порозі осені. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми очікуваннями від осені-2023 у ракурсі російсько-української війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вересень настав: ЗМІ дізналися, чи стримають США обіцянку щодо постачання Україні танків Abrams.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини