Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон поспішає з постачанням зброї Україні: у Білому домі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон поспішає з постачанням зброї Україні: у Білому домі зробили заяву

Джок Кірбі заявив, що Пентагон "буквально перевертає небо та землю", щоб швидко доставити зброю в Україну

11 травня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Міноборони США вже забезпечило надходження на позиції ЗСУ в Україні частини озброєнь із попереднього пакету військової підтримки та докладає зусиль, щоб доставити решту озброєнь та техніку, у тому числі з нового пакету допомоги. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

Пентагон поспішає з постачанням зброї Україні: у Білому домі зробили заяву

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

"Дещо з першого пакету оборонної допомоги — який ми оголосили в рамках закону про додаткове фінансування того ж дня, коли президент підписав його — деякі з цих речей уже потрапили на поле бою, до рук українських військових. Міністерство оборони (США — ред.) .) буквально перевертає небо та землю, щоб зробити це якнайшвидше.

Він наголосив, що не вказуватиме, що конкретно вже доставлено – з міркувань оперативної безпеки. Але, за його словами, швидку доставку вдалося досягти завдяки розміщенню військової допомоги заздалегідь на складах у Європі. Деяким озброєнням знадобиться більше часу, щоб дійти України.

Джон Кірбі також зазначив, що Пентагон працює у швидкому темпі, щоб надати Україні новий пакет військової допомоги на суму $400 мільйонів.

Зазначимо, також Джон Кірбі заявив, що Вашингтон очікує, що російські окупаційні війська продовжать просування в рамках своєї нової спроби наступу на півночі Харківської області, але не очікують на "серйозні прориви".

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на фронті залишається вкрай складною для України. Поки партнери тягли за допомогою, а ми самі з мобілізацією, Росія поставила економіку на військові рейки, не зупиняла мобілізаційні процеси, вербувала найманців, набиралася військового досвіду, робила уроки з минулих помилок. Є низка факторів, які можуть допомогти нам здобути перемогу, але, на жаль, не все залежить тільки від нас. Тим часом окупанти знову облизуються на Харків, продовжують шалено штурмувати Часів Яр та інші міста Донеччини. Проте ЗСУ продовжують триматися, а українська дипломатія працюватиме на їх посилення та наближення справедливого світу. Особливості військового та дипломатичного фронтів портал "Коментарі" обговорив із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини