Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон підтвердив - Росія зірвала оголошене нею ж "перемир'я"
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон підтвердив - Росія зірвала оголошене нею ж "перемир'я"

У Пентагоні нагадали, що Путін вже неодноразово брехав, роблячи публічні заяви.

7 січня 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

Публічне оголошення Путіни та іншими речниками Кремля так званого "перемир'я" на війні проти України за фактом не призвело до того, що бойові дії припинилися. Про це заявила зампомічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер.

Пентагон підтвердив - Росія зірвала оголошене нею ж "перемир'я"

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Щодо заяви Путіна про припинення вогню, можу сказати вам, що сьогодні в Україні ми спостерігаємо бойові дії, навіть якщо формально йдеться про "вікно" припинення вогню", — зазначила вона.

За словами Купер, російські війська потребують перепочинку та переозброєння, і оголошене Росією "перемир'я" недостатньо тривале, щоб втілити це в життя.

"Знову ж таки, це заява Путіна, яку ми повинні сприймати з певною часткою скептицизму. Це та сама людина, яка сказала, що не вторгатиметься в Україну", — нагадала представниця Пентагону.

Пізніше на уточнююче питання, чи можна говорити, що саме російські сили порушили деклароване ними ж "припинення вогню", Купер сказала: "Я можу підтвердити, що бойові дії продовжуються. І, звісно, на місці воюють росіяни. Так що так".

Нагадаємо, 5 січня Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити "режим припинення вогню" на час святкування Різдва. Українська сторона ці заяви відкинула.

Читайте також на порталі "Коментарі" — попри позицію Заходу в ЄС знайшлася країна, яка похвалила "перемир'я" від Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло ПЦУ у Києво-Печерській Лаврі: чому це історична подія – про що говорить реакція Москви. Експерти розібралися в ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини