Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон готовий надати Україні нову партію ракет АТАСМС, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон готовий надати Україні нову партію ракет АТАСМС, але є нюанс

У Пентагоні натякнули, що терміни передачі ракет АТАСМС Україні залежать від рішення Конгресу

23 лютого 2024, 07:12
Поділіться публікацією:

США готові надати Україні всю необхідну для оборони зброю, зокрема балістичні ракети АТАСМІ. Однак цьому перешкоджає Конгрес, який відмовляється утвердити необхідний пакет фінансування оборонних потреб Києва. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

Пентагон готовий надати Україні нову партію ракет АТАСМС, але є нюанс

Ракети Атасмс. Фото з відкритих джерел

Спікер зазначила, що головним пріоритетом для України залишається протиповітряна оборона та артилерійські боєприпаси і саме це обговорювалося під час останнього засідання Контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн".

Сінгх наголосила, що США нічого не знімають із порядку денного, навіть передачу Україні балістичних ракет АТАСМС. Водночас, вона зазначила, що Вашингтон зможе зробити це лише після схвалення Конгресом законопроекту про воєнну допомогу для України.

"Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно. На жаль, цьому перешкоджає Конгрес. Нам дійсно необхідно, щоб Конгрес надав нам фінансування для того, щоб забезпечити Україну усією необхідною зброєю. Нам не тільки потрібні додаткові кошти, нам потрібен прийнятий бюджет. Тому ми працюємо з Конгресом та сподіваємося, що нам вдасться щось зробити", — зазначила Сінгх.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло — про що говорить внутрішньополітичний вузол, що все тужче затягується, в США? Які ходи можуть зробити сторони? Що важливо розуміти для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини