Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пекельний Бахмут: хто переможе у цій битві, – деталі з фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Пекельний Бахмут: хто переможе у цій битві, – деталі з фронту

У той час як в РФ продовжують «брехати» про перемоги на Бахмутському напрямку, ЗСУ розбивають російську армію вщент й продовжують оборону позицій міста

22 травня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пишуть "Коментарі".

Пекельний Бахмут: хто переможе у цій битві, – деталі з фронту

Бої за Бахмут. Фото з відкритих джерел

Як зауважив, військовий оглядач поразка загарбників на цьому напрямку неминуча.  Хоча, російські загарбники і справді контролюють значну частину Бахмуту, захисники України змогли перехопити ініціативу на флангах.

"З флангів і висоти Бахмутський напрямок буде прострілюватися й контролювати цей плацдарм окупанту буде важко" — зауважив керівник Центру військово-правових досліджень.

На думку Мусієнка, українським військовим вдасться встановити вогневий контроль, просуваючись на флангах. Таким чином, ЗСУ візьмуть Бахмут спочатку у напівкільце, а далі – у кільце. Тож, російські війська "тріснуть по швам".

"Наші ЗСУ зроблять ефективніше те, що планували окупанти й майже досягнули своєї мети, коли наблизились до того, аби замкнути кільце навколо Бахмуту", —  сказав Мусієнко.

Тож, в армії РФ відсутня стратегія, яка б допомогла закріпитися на цьому "пекельному" напрямку.

"Я вважаю, що російські війська триматимуть оборону поблизу річки Бахмутка, і вони змушені будуть дати задню. Тому що, зберегти позиції їм буде не під силу. Там уже працюють міномети, а згодом буде й артилерія. Тож, ворогу буде не переливки", – підсумував військовий оглядач.

Як повідомила, в Телеефірі заступниця міністра оборони Ганна Маляр, наші ЗСУ контролюють район "Літака" у Бахмуті. А російські війська, маючи намір пошвидше захопити якомога більше українських земель, рухаються фрагментно. Водночас, як продовжила Маляр, — оборона Бахмута як міста свою військову місію стовідсотково виконала.

"Вчора наші ЗСУ контролювали окремі інфраструктурні та промислові об’єкти, і приватний сектор в південно-західному районі – це район "Літака". Сьогодні так само залишається за нами контроль цієї вже невеликої частини Бахмута. Тривають бої, росіяни здійснюють "зачистку" тих територій, які взяли у місті під контроль. Оборона Бахмута як міста свою задачу військову стовідсотково виконала. В багатомісячних боях на цій території була знищена дуже могутня сила ворога – угруповання "Вагнер", практично нічого не залишилось", — сказала Маляр.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Ворожому розвіднику, що коригував удари по Миколаївській області загрожує довічне позбавлення волі, — СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини