Головна Новини Суспільство Війна з Росією Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО)

Оскільки українські лідери пообіцяли повернути всю свою територію, окуповану Росією, Москва підготувала продуману оборону, особливо в Криму

4 квітня 2023, 06:30
Поділіться публікацією:

Росія незаконно анексований півострів у 2014 році перетворила на один із найбільш укріплених районів у зоні бойових дій, йдеться на шпальтах The Washington Post, пишуть "Коментарі".

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО)

В очікувані весняного наступу України, всього за кілька тижнів Росія побудувала кілометри укріплень

Після тижнів розкопок територія Криму чи не уся оповита складною системою траншей, що тягнуться на кілька миль. Проходи вирізані в землі під кутами, щоб надати солдатам більший діапазон вогню. Поруч розташовані інші укріплення, включаючи глибокі рови, призначені для утримання танків і важкої техніки. 

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 2


Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 3

Супутникові зображення, надані The Washington Post компанією Maxar, комерційною космічною компанією, показують, що Росія побудувала десятки подібних оборонних споруд.

"Російські військові, мабуть, розуміють, що найближчим часом Крим доведеться захищати", — вважає російський військовий аналітик Ян Матвєєв.

Оборона швидко зросла напередодні очікуваного весняного наступу України. Всього за кілька тижнів Росія побудувала милі укріплень поблизу Вітіно, міста на західному узбережжі Криму — хоча аналітики кажуть, що десантний напад малоймовірний.

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 4


Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 5

РФ використовує радянських часів траншейні машини, які копають зі швидкістю півмилі на годину, навіть коли земля замерзла. Також використовує робочу силу.

"Російські онлайн-оголошення вакансій шукали будівельників для облаштування траншей у Криму з дерева та бетону за оплату понад 90 доларів на день — завидну зарплату", — пише видання.

Супутникові знімки показують, що деякі перешкоди в Криму були побудовані за лічені дні. Майбутнє Криму – важка тема. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути його під контроль своєї країни, але президент Росії Володимир Путін пообіцяв ніколи не відмовлятися від нього.

"Географія регіону створює великі труднощі як для України, так і для Росії. Крим з'єднаний з материковою Україною вузьким болотистим проходом, який міг би зупинити наступ. Але його близькість до фронту також може виявитися небезпечною для російської окупації, ізолюючи її сили та поставивши їх у зону легкої досяжності української зброї", — інформує The Washington Post.

Хоча Росія побудувала оборону деінде, масштаби в Криму виділяються. Супутникові знімки показують, що багато оборонних споруд Росії були побудовані вздовж водойм, додаючи додаткову перешкоду для потенційного наземного наступу України.

"Для Путіна Крим — просто священна корова, — сказав російський військовий аналітик Матвєєв. - Якщо щось станеться, війська будуть негайно направлені на цю лінію оборони".

Микола Бєлєсков, науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень України, науково-дослідного інституту в Києві, який фінансується урядом, стверджує, що розмір укріплень є "найкращим показником" побоювань Росії.

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 6

Але деякі західні чиновники стурбовані тим, що пряма боротьба за Крим може призвести до небезпечної ескалації. Високопоставлені російські чиновники, включаючи колишнього президента Дмитра Медведєва, натякали, що Москва використовуватиме ядерну зброю для захисту Криму.

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 7

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 8

Павутина окопів демонструє, що Росія боїться втратити Крим (ФОТО) - фото 9

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ядерну зброю Кремль уже розмістив у Калінінграді, а можливо і в Криму Союзникам варто осмислити ядерні загрози з боку РФ і енергійніше допомагати Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" – у Криму активізувався партизанський рух проти окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини