Головна Новини Суспільство Війна з Росією Павел може мати рацію: в МЗС Чехії прокоментували скандальні заяви свого президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Павел може мати рацію: в МЗС Чехії прокоментували скандальні заяви свого президента

Павел є другом України, втім, він може мати рацію, коли говорить про можливу втрату окупованих територій, кажуть в МЗС Чехії

сьогодні, 13:24
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел висловив припущення, що Україна може не відновити контроль над усіма територіями, які зараз окуповані Росією. Цю думку прокоментував заступник міністра закордонних справ Чехії Ян Маріан в інтерв’ю Радіо Свобода, підкресливши, що лише український народ має право вирішувати, на яких умовах можливе припинення вогню.

Павел може мати рацію: в МЗС Чехії прокоментували скандальні заяви свого президента

Петр Павел

Маріан зазначив, що Павел є великим прихильником України та активно підтримує українську формулу миру. Він також підкреслив, що президент Чехії зробив свою оцінку ситуації з військової точки зору.

"Я гадаю, він дуже відвертий у своїй військовій оцінці ситуації", — зазначив заступник міністра.

Чеська Республіка повністю підтримує мирну ініціативу президента України Володимира Зеленського. Однак Маріан зауважив, що будь-яка угода про припинення вогню, ймовірно, буде тимчасовою.

"Ми вже бачили це у 2014−105 роках із Мінськими угодами. Тож, президент Павел може мати рацію, що можуть бути певні тимчасово окуповані території, але це не змінює нашого підходу", — сказав Маріан.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю The New York Times заявив, що Києву можливо доведеться змиритися з тим, що деякі українські території залишатимуться під контролем Росії, принаймні тимчасово. На це МЗС України відповіло, що "половинчасті рішення" не забезпечать повного миру, а лише відтермінують новий виток війни.

Також "Коментарі" розповідали, що деякі сусіди не можуть зрозуміти Україну. Відповідно, вони схильні думати, що російське панування — це, звісно, дуже погано. Але не так уже і смертельно. Втім, українців це жодним чином не стосується, адже РФ прагне знищити Україну і український народ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини